Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Hvornår er det international pandekagedag 

Kategori: PANDEKAGEDAGEN

Beskrivelse: Søger du oplysninger om den internationale pandekagedag? Her kan du finde oplysninger om den internationale pandekagedag i Danmark.Pandekagedag

Hvornår?

Mange lande fejre Tirsdagen efter fastelavn med pandekager, derfor er den kendt som pandekagedagen.

Hvorfor?

Oprindeligt er dagen forbundet med den kristne fasttid som starter 40 dage før påsken. Inden fastetiden skulle begynde blev spisekammeret tømt for de madvarer, som ikke måtte spises under fasten og ikke kunne holde sig til fastetidens afslutning. Det var blandt andet mel, æg, mælk og smør. Tilfældig lige de ingredienser som vi bruger til at lave pandekager af, og derfor fik den navnet pandekagedagen.  

Biblioteker

Nogle bibliotekter i Danmark servere pandekager denne dag.

Pandekagedag - hvid tirsdag

I Danmark er Pandekagedagen også blevet kaldt for "hvide tirsdag". Grunden er de hvide produkter såsom mel og mælk var blandt de ting, som man skulle holde sig langt væk fra i fasteperioden. Menuen bestod kun af fisk, grød og grovbrød.

Eventyr og pandekager

Pandekager har også fundet vej til eventyr og børnebøger. Grumme hekse bygger huse af pandekager, Pippi Langstrømpe servere dem for sine venner. Derudover er der bogen om pandekagen som løb væk.

Idag

I dag er fasteperioden på 40 dage, er ikke længere en del af kristendommen. Siden Pandekagedagen er forbundet med en hyggelig og velsmagende tradition, så vil den nok ikke sådan lige forsvinde.

 

Siden er opdateret den 23-02-2021