Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Påskelegen at Puste fjer

Kategori: Skoleferie - Påskeferie - Påskelege - Puste fjer

Beskrivelse: Søger du inspiration til påskelege - puste fjer? Her på KREATIT.DK finder du en påskeleg der hedder "Puste fjer". 

 

Puste fjer type I

Puste fjer er en leg, hvor man oftes er to og to sammen. Men jeg vil også tro at det er muligt at gøre det alene. Hver deltager eller hold får en en lille fjer. Når leget starter, kaster alle deres fjer op i luften. Efterfølgende tager deltagerne hinanden i hånden. Derefter gælder det om at holde fjeren flyvende. Det hold hvis fjer lander på jorden er ude af konkurrencen.

Er man alene så skal hænderne om på ryggen. Kan eventuelt få en til at starte stopuret. Fra nu af gælder det om at bevare fjeren oppe i luften ved hele tiden at puste til den. Lander fjeren på joden er deltageren ude. Den som kan holde deres fjer længst i luften har vundet. Er deltageren alene kan han eller hun prøve at forbedre tiden.

Puste fjer type II

2 deltager. Banen består af et stykke A3 papir på højkant. Tegn det op så det ligner bordfodbold. Det vil sige uden mål. Start med at dele papiret op i 2 halvdele med en midterlinie. Inde på midten tegnes en cirkel evt. ved hjælp af en 5 krone. Der står frit for om I ønsker at tegne sidelinier. Målene er de to linier på den korte side. 

Spillet starter med at en fjer pladseret i midtercirklen. 1, 2, 3 pust. Spillet er igang. Nu gælder det om at puste så fjeren ender uden for papiret på den korte side. Mål. point kan eventuelt angives med 1 eller 2 terninger. Så enten spiller I indtil den ene når 6 point med en terning eller 12 point med 2 terninger. Det skal naturligvis aftales på forhånd.

I tilfælde at fjeren forsvinder ud over sidelinierne, så ligges fjeren igen ind på midten. 1, 2, 3 pust og spillet er igang igen.

Siden er opdateret den 05-03-2021