Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Snehule gravet ud af en stor bunke sne

Kategori: Vinter - vinterlege

Beskrivelse: Alle børn ønsker at bygge en snehule, når de ser en kæmpe stor snebunke.

Jeg har også lave mange snehuler i min barndom. 
 

Forbrug

Sneskovl. Jeg tænker en af disse sneskovl i børnestørrelse. 
Tøsne i store mængder. Tøsne er godt byggemateriale.  
 

Bygning af snehule

1.    Først så kræver det en stor bunke sne. En bunke sne, som er ca. 2 meter høj og 2 meter bred hele vejen rundt. Det kan være at mor eller far vælger at skrabe al sneen i indkørslen sammen i en stor bunke. 
2.    Jeg tænker at det nemmeste er at grave ind i snebunken fra neden. Grave ind og op. Det vil sige at vi så ender med en snehule, der er åben til den ene side. 
3.    Så tager vi at efterfølgende og triller nogle store snebolde. De skal være så store som muligt. Men de skal være muligt at løfte dem ved egen kraft. 6 – 8 snebolde. 
4.    Nu trilles de 3 til 4 snebolde hen og lægger på række foran den åbne side. De skal danne læ eller væg på den åbne side. De efterfølgende snebolde skal løftes op ovenpå de første snebolde. Husk at der lige skal være plads til at der typisk på midten er muligt at kravle ind i snehulen. 
5.    Kravl ind i hulen og se om, der skulle være behov for at der kommer flere snebolde ovenpå. Det vil sige at der ikke er for stor en åbning mellem de stablede snebolde og snehulens tag. Grunden er at når der efterfølgende bliver kastet sne på, vil der være risiko for at det løse sne ender i snehulen. 
6.    Evt. trilles der 3-4 snebolde, som er lidt mindre end de første. Men ikke større end at de sagtens kan løftes op og lægges ovenpå de 2 rækker snebolde. Det kan måske også være at mor eller far kan hjælpe til. De vil nok være gode til at kunne se, hvor det er bedst at sneboldene lægger. De har også nemmere ved at nå og lægge dem tæt ind imod snehulens tag. 
7.    Sidst så kastes snebolden over med løst sne. Jeg tænker at det vil være godt med at det løse sne lige akkurat dækker revner og sprækker i denne side. VIGTIGT! Se afsnittet om sikkerhed nedenunder. Hvis du eller I kun har kastet løs sne til at dække revner og sprækker i denne side, så tænker jeg at det er muligt at sparke en eller flere snebolde væk, hvis uheldet er ude og snehulen er styrtet sammen.  
 

Sikkerhed

Sikkerhed! Men der er også en hvis fare forbundet med denne. Hulen kan pludselig brase sammen ned over børnene. Specielt i tøvejr. 

 

VIGTIGT! Det er vigtigt at du fortæller din mor og far, hvornår du er i din snehule. Så er det op til dine forældre at holde øje med om snehulen er intakt eller styrtet sammen. Husk så også at fortælle, når du eller I ikke længere er i hulen. Det er lige så vigtigt. Hvis hulen så efterfølgende styrter sammen. Så ved dine forældre at du eller I ikke er i hulen. 

Walkie talkie! Det er også en god løsning, men det kræver at du husker at tale med mor og far for hver halve time. Gerne for hver 15. min. Stoppe kommunikationen så kan det være at hule er brast sammen. Her kræver det at batteriet er fuldt ladt op inden. Det er vigtigt at den er tændt hele tiden, for det kan godt være du glemmer at snakke i Walkie Talkien, men så huske mor eller far nok at kontakte dig i snehulen. 

Siden er opdateret den 03-01-2021