Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Ud i sneen

Kategori: Skoleferie - Juleferie - Ud i sneen

Beskrivelse: Ud i sneen kræver selvfølgelig at der er sne. Her vil jeg komme med forslag til aktiviteter i sneen.

 

 

 

Snemand

Som sædvanligvis kan vi rulle 2 eller 3 kæmpe snebolde. 1 stor og 1 eller 2 lidt mindrere snebolde. Nu sættes den lille snebold oven på den anden. Den store snebold er maven og den lille er hovedet. Nogle laver snemand bestående af 3 snebolde. Så er den store benene, en mindre til maven og en endnu mindre til hovedet.

 

 

 

Dyr

I stedet for at bygge eller lave snemand kan du naturligvis også forme dem som dyr. Nogle dyr er nemmere end andre.

 

 

 

Sneslotte

Lige som vi om sommeren tager til stranden og bygger sandslotte kan vi ude i haven bygge sneslotte. Sne vil jeg mene er et meget nemmere byggemateriale. Der kan bruges sandkassefigurer eller du kan gå en tur i køkkenet og finde egnede forme. Firkantede forme er godt til mure. Runde forme er gode til at udsmykning eller afrunding af den øverste del af muren.

Når vi bygger med sne, kan du med fordel lave en hel masse blokke og derefter bygge dem op til en stor mur. Fordelen er at det er muligt at flytte med de færdige byggefigurer.

 

 

 

Vejdyst

Vejens børn kan kæmpe om at lave den smukkeste, den største eller den sjoveste snemand.

Det kan også være at vejens børn bliver enig om at om formiddagen at bygge hver sin sneborg + x-antal snebolde. Sneborg - det vi sige en u-formet væg af sne. Husk at lave den god bred. Husk også at blive enig om hvor mange snebolde der må laves. Færd kamp. Om eftermiddagen kan slaget så stå. På skift angribes og forsvares de forskellige sneborge eller fæstninger. Selvfølgelig er det muligt at forsvarer sig med snebolde.

 

 

 

Fodrebræt

I stedet for at bygge en snemand, eller sneborg, kan vi vælge at bygge et fodrebræt ud af sne. Der må gerne være med tag, så efterfølgende snebyger ikke dækker fodret til fuglene. Husk at det skal være så høj at katte ikke så godt kan nå fodrebrættet. Gerne så stort at der er mulighed for mange fugle kan komme på samme tid.

Derefter vil det være en fornøjelse at se de mange fugle som vil besøge fodrebrætet.

Ha nu lidt tålmodighed, da det godt kan tage lidt tid inden fuglene opdager at der er mad til dem.

 

 

 

Snehule

All børn ønsker at bygge en snehule når de ser en kæmpe stor snebunke. Jeg har lavet mange snehuler i min barndomstid. Men der er også en hvis fare forbundet med denne. Hulen kan pludselig brase sammen ned over børnene. Det er vigtigt at du fortæller din mor og far, hvornår du eller er i din snehule. Så er det op til dine forældre at holde øje med om snehulen er indtakt eller styrtet sammen. Husk så også at fortælle når du eller I ikke længere er i hulen.

Det sikreste er naturligvis at bygge "huler" som ikke har tag. Lige som du mange gange bygger med lego. Her bygger du også huse uden tag med en hel masse rum. Små og store rum med en åbning så du kan komme fra det ene rum til det andet.

Så forestiller jeg mig at der måske for hver dag skabes et nyt rum. Alt efter hvor stor rummet er, kan der måske endda møbleres med snemøbler.

 

 

 

Snebowling

Jeg forestiller mig en form for bowlingbane i sne. Som kegler kan det være tomme mælkekartoner, sodavandsflasker eller dåser. Bowlingskuglen kan så være en fodbold eller en anden form for bold.

Det vil nok være bedst at lave bowlingbanen på nogle fliser eller asfalt. Start med at skrab en lang bane fri fra sne. Derefter bygges der bander op langs siden af banen og for enden. Stil nu keglerne op i enden og du er klar.

Bowlingbanen kan naturligvis også bare være en lang bane som er fri ryttet for sne. Måske en lille mur som omkredser stedet hvor keglerne skal stå så ikke de flyver rund til alle sider. Den bane er selvfølgelig mere udfordrende. 

Der er selvfølge ingen der siger noget i mod at der bliver fremstille begge typer. Så kan personen selv vælge med eller uden bander.   

 

 

 

Dåsekamp

Jeg vil her starte med at bygge en platform eller mur. Denne mur kan måske allerede være skabt i form af min "hule" eller hus uden tage, Sneborg eller måske en læmur.

Herefter stiller jeg så x - antal dåser eller plastflasker op, så det kræver at mureren eller platformen er flad.

Dernæst markeres et ståsted, og så er det bare at skyde løs med snebolde.

 

 

 

Ud med kælken, bobslæden eller rumpebræt

Kælken kræver en del sne. Bobslæden kræver ikke så meget sne, men en ok længde på bakken.

Rumpebrættet er ikke så krævende. Det kan faktisk være muligt at skrabe en stor bukke sne sammen, og så bruge det her. Jo større jo bedre. Det kan da også tænkes at der på vejen er en kæmpe bunke sne som kan anvendes.

 

 

 

Skøjter

Er der sne og kulde, så er der som regel også mulighed for at stå på skøjter. Mange byer har et godt sted at stå på skøjter. Nogle steder er det gratis, andre steder koster det lidt på grund af vedligeholdelse.

Det er bedst at søge de offentlige pladser og ikke en tilfældig sø. De offentlige vil skilte med når isen er god og hvornår den er farlig. Derudover kan det være muligt at tage hen til store skøjtehaller.

Har børnene ikke skøjter så tilbydes de oftes mulighed for leje af skøjter på de offentlige pladser.

 

 

 

 

Hulspil

Det går i sin enkelthed ud på at starte med at bygge en mur op. Det skal være en tyk mur af sne. Den skal kunne tåle at blive ramt af snebolde. Denne mur skal der også forekomme huller. Gerne af forskellige størrelser og nogle oppe andre nede samt nogle i midten.

Et punkt bliver markeret som ståsted.

I hulspillet går det i sin enkelthed ud på at ramme ind gennem hullerne. Det kan være en fordel at bruge tennisbolde eller andre bolde i samme størrelse. Grunden er at så er vi sikker på at bolden kom igennem hullet. En bold vil tydligt blive afsløret om den er på den ene eller anden side af muren.

Til fodbolde kræver det en meget masiv mur, men det er ikke udelukket at det kan lade sig gøre. Hullerne i væggen kræver naturligvis også større huller.

 

 

 

Slagtebold

Det gælder om at bygge en hel masse snemænd. Store og små. Det skal ikke være smukke. Det skal bare bygges hurtigt og så mange som muligt. En mur kan da også laves - så vil bolden nok ikke kunne flyve alt for lang væk.

Dernæst skal der findes en ståplads.

Slagtebold går så ud på at skyder snemændene, figurerne eller skulpturerne ned med fodbolden.

 

 

 

Sneboldkamp

Den gode gamle sneboldekamp med at skyde på hinanden med snebolde. Enten her og nu snebolde, som i sin enkelthed går ud på at ingen har færdiglavede snebolde før kampen er i gang.

Den anden mulighed er selvfølgeligt at der startes med at lave et antal snebolde. Når alle så er klar så må der skydes og kun med det antal snebolde som man har.

 

 

 

Sneboldkamp alternativ

Sneboldkamp alternativ med inspiration efter painballbaner. Starter med at finde et egnet område på græsplænen. Så bliver man egnig om eksempelvis at bygge 6 eller 10 murer. Murerne skal ikke være lige høje. Det skal være sådan at personen, som skal kunne gemme sig bagved murerne skal skiftevis ligge, sidde og stå op. Der skal naturligvis også være en mur i hver ende af banen.

Jeg kan forestille mig at murerne skal have en god tykkelse, så den kan modstå at der bliver skudt på den.

Inden kampen starter kan lave et bestemt antal snebolde, som må bruges.

Kampen er i gang. Der skiftes til at løbe frem imod hinandens murer fra mur til mur. Er man blevet ramt så trækker man sig tilbage og det er den andens tur. Det er naturligvis tilladt at ramme personerne som angriber i det fri og bag de beskyttende mure.

Den angribende person kan måske også have mulighed for at skyde tilbage. En spand eller beholder langs læmurerne kan indeholde snebolde til at skyde personen som har befæstninge.

Vinderen er naturligvis den som kan ramme modstanderen først.

 

 

 

Sneborg

Bygning af borg eller fæstning. Borgen eller fæstningen er som regel formet som et u. Grunden er at den skal kunne beskytte en person med skyd forfra og fra siden.
Det er sjoveste at en anden eller flere venner på vejen gør det samme. Så er det med mulighed for at på skift at angribe hinandens borge. Det er naturligvis også muligt at bygge 2 borge i samme have. Så er det muligt at lege sneboldkrig med dem, som bor tæt på og dem der bor langt væk når de er på besøg.

Se også sneboldkamp alternativt - inspiration fra paintballbanen.  

 

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 02-09-2024