Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Æggeløb

Kategori: Skoleferie - Påskeferie - Æggeløb

Beskrivelse: Søger du information til afvikling af et æggeløb. Her på KREATIT.DK finder du en påskelege, som hedder "Æggeløb". Dette er en leg, som leges traditionen tro i forbindelse med påsken.

Det skal bruges

Banen

Der skal være en form for start og slut. Det skal være ens for alle deltagere.
Banene synes jeg er bedst når den blive markeret med en snor i begge ender. Så der kun skal koncenteres om at komme over målstregen og alle ved hvor den er. 


Bane 1

Banen kan være en lang strækning fra den ene ende af haven til den anden ende. 
 

Bane 2  

Banen har start og slut samme sted og dermed også et vendepunkt. Det vil sige at der skal løbes fra start til en kegle, som deltagerne skal løbe rundt om og så løbe tilbage til starten igen. 
 

I æggeløb skal vi have en bane på ca. 25 meter eller mindre det bestemmer I selv. Der er afhængig af alderen på deltagerne. En snor kan være startlinjen og en kegle kan være vendepunkt. Har I ikke en kegle så kan en hvilken som helst ting evt. en trøje gøre det. Til æggeløb skal alle deltagere have udleveret et hårdkogt æg og en spiseske. Lige inden æggeløbet starter skal alle deltager ligge ægget på skeen og stille sig bag ved startlinjen. Hvem kommer først ud til keglen, rundt om keglen og tilbage igen.  

 

Taber deltagen ægget synes jeg ikke at vedkommende skal starte forfra, men bare samle op. Jeg synes at deltageren stadig kan nå at tabe unødig tid med at samle ægget op igen.

 

Det er naturligvis IKKE TILLADT AT HOLDE FAST OM ÆGGET OG SKEEN.

Siden er opdateret den 05-03-2021