Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Baby eller nyfødt - krav Indretning af babyværelset.

Kategori: Boligindretning - Familiens behov og krav - Nyfødt

Beskrivelse: Søger du ideer til indretning af værelset til den nyfødte baby, så kan du finde inspiration her på Kreatit.dk.

 

Babyværelset skifter stil og indretning i takt med børnenes alder.

Nyfødt eller baby

Når vi taler om en nyfødt, så tænker jeg baby op til 1 måned gammel. 
 

Generelt om indretning af et værelse

Når vi taler generelt om indretning af et værelset så er det:

Belysning

Jeg vil mene at indtil barnet er ca. 2 år, vil der være brug for dæmpet belysning i værelset. Grunden er at efter min mening, så vil barnets aktiviteter foregå i nærheden af forældrene. Værelset vil hovedsalig blive brugt til at sove i og evt. bleskiftning.  

Bleskifte på væreslet! Så vil jeg anbefale en lampe en gulv-, væg- eller bordlampe, der giver god belysning til bleskifte.

Natlampe! Husk også at montere en natlampe ved sengen. Det kan godt være at børn kan sove i hel mørke til at starte med. Nogle børn sover bedst med en svag natlampe.  

Møbler og reoler

Møblementet er sparsomt. En tremmeseng med justerbar bund, som kan flyttes nedad i takt med barnets alder. Et puslebord til bleskifte, med mindre at der er plads til det på badeværelset.  Husk at stille den et lille stykke fra ydervæggen. Ydervæggen er ganske kold. Det kan også være godt at stille den lidt ud fra væggen til den anden side. Afstanden til væggene skal være den samme afstand, som der er mellem tremmerne i tremmesengen. 

En madras til mor eller far, som på skift kan sove inde hos babyen.  

En kommode vil være nok til at kunne indeholde barnets tøj. Sørg nu fra starten at den bliver fastgjort til væggen.  

Reol eller hylder til bamser og diverse krammedyr samt rangler, bideringe, aktikvitetsting m.m. Reoler der når gulvet skal fastgøres til væggen. Reoler der hænger på væggen og når ned til 0,5 meter fra gulvet, skal kunne bære en vægt på mindst 20 kg. 

Puslebord eller Bord til bleskifte! Bord til bleskifte. I tilfælde af andet end tis, kan det være en fordel at skiftebordet er på hjul. Her er det vigtigt at hjulene kan låses, så bordet kan flyttes ud på badeværelset, men også låses så den ikke flytter sig. Bordet skal naturligvis ikke flyttes med babyen liggende på puslebordet. Nogle vælger også at bleskifte på en madress på tremmesengen. Dertil kan jeg så fortælle, at drengebørn har med at tisse under bleskifte. 
Blespand! En spand til alle engangsbleerne. På grund af lugtsener, så bør der nok luftes en del ud på babyværelset, hvis bleskite skal foregå her. Bleer med andet indhold end tis bør smides ud i skraldespanden uden for.   

Gulve -Tæpper

Tæpper på gulvet og der er tale om væg til væg tæppe. Så kan babyen lægges på gulvet og aktiver sig selv imens mor eller far rydder op og gøre rent i babyens værelse. Dermed tror jeg babyen kommer til at føle sig godt tilpas på deres værelse. 
Flytbar aktivitetstæppe! Skal kunne flyttes rund i huset.  
 

Indretningsdetajler

Børn i den alder kan godt lide billeder på væggen. Jeg kan varmt anbefale at komme Peter plys, Postemand Per eller Peter Pedal i billedrammer. Grunden er at så er det nemt at fjerne figurene igen, når de ikke længere er fan af dem. Da vores børn var små, kom jeg vægdekorationer i billedramme. Da vægdekorationerne var tykke, så valgte jeg at lade være med at tage glasset på. Kan varm anbefale billeder, foto samt plakatet giver værelset farve. 

Trylledej! 1 eller 2 kreative aftryk. Trylledej for babyer op til 1 år - nyfødt.

Dør og vinduer

Vinduer! Babyer har også behov for at der kommer daglys ind på deres værelse. Det skal være muligt at kunne lufte ud, hvis behovet opstår. Husk sikkerhedshasp, så vinduet kan åbnes, men max. 8 cm hele huset rundt.  
Dør! Babyer har brug for at døren kan lukkes af for lyde og lyset i det tilstødende rum. En skydedør er efter min overbevisning ikke godt nok.  
Dørtrin! Dørtrin synes jeg bør fjernes inden, den dag babyen kommer hjem.  
 

Lofter og vægge

Lofterne! Jeg tænker hvide gipslofter eller trælofter. Lofterne forestiller jeg er hvide eller naturfarvet i trælofter. Loftlampen kan være med til at bryde den hvide eller naturfarvet loft. 

Væggene! Der er delte meninger om farve valg af væggene. 
Jeg tænker hvide vægge. Men jeg tænker også at der kan være nogle, som har lyst til at male alle væggene en farve. Børneværelet er det rum i hele boligen, som ændre mest farve. Husk at vælge pastelfarver. De mørke farver har med at tage noget af lyset i rummet. Det kan også være en ide at male den væg som tremmesengen står op af på den lange led.  
  


 

Siden er opdateret den 12-08-2023