Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Trylledej for babyer op til 1 år - Stimolere dem med trylledej

Kategori: Leg og sjov - Aktiviteter - Trylledej

Beskrivelse: Kan trylledej være noget godt for nyfødte babyer op til 1 år?

Modellering - Hvad er det?
 

Trylledej - hvad er det?

Hjemmelavet trylledej

Trylledej for babyer op til 1 år.

Nyfødte! Som ganske nyfødte så kan det tænkes at mor og far ønsker en fod eller håndaftryk. Det er her mor og far, som er nød til selv at være kreative og skabe et minde. Jeg tænker at trylledejen er mere behagelig for den nyfødte baby. Hjemmelavet trylledej, kan vi eventuelt gøre dejen en anelse blødere. Dermed har vi lettere ved at lave et håndaftryk og/eller fodaftryk uden at den nyfødte lider eller tager skade, hånd eller fod bliver presset ned i trylledejen. Efterfølgende skal trylledejen bages i ovnen i 2-3 timer ved 120 grader. Det kan måske være en ide at bage dem i interval i en times varighed. Efterfølgende kan du lakere den eller dem, samt farve den eller dem i røde farver for en pige og blå farver for en dreng.  

Babyens udvikling! 3-6 måneder begynder babyen at lære sig selv at kende. Babyen opdager sine fødder og hænder. Babyen begynder at opdage deres egne hænder. De finder ud af hvor de sidder. De elsker at se på sine egne hænder, vifter med dem, lade dem røre lidt ved hinanden, griber fast og slipper skiftevis den ene hånd med den anden. De har en form for refleks, som går i sin helhed går ud på at de tager fat om noget og putter eller stopper det i munden. Kort tid efter opdager de deres fødder.  
Ca. 4 måneder gammel så begynder babyen at adskille og regere på hele farvespektret. Enkelte begynder at få deres første tænder. 
Ca. 6 måneder gammel så vil de fleste babyer begynde at få de første tænder. Indtil da er deres gummer ganske hårde og kan godt klø.  

3-6 måneder og trylledej! I den alder kan trylledejen, være en sjov oplevelse for de små børn. Jeg forestiller at trylledejen kommes i en eller flere plastikposer - lag på lag. Husk at lukke med en knude. Under nøje opsyn af mor og far, så kan børnene lege med trylledejen. De kan forestiller jeg trykke, kramme og føle sig frem til hvad det her i plastikposen. Grunden til at mor og far skal holde nøje opsyn, er at plastikposen er sårbar over for de til tider skarpe negle. Babyerne kan få de første tænder i en alder af 4 måneder, men langt de fleste babyer får først tænder i en alder af 6 måneder.   

 

Siden er opdateret den 25-01-2023