Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Titel: Agurkestafet post

Kategori: Børnefødselsdag - Poster - Agurkestafet

Beskrivelse: Agurkestafet er en børnefestleg. Denne form for leg går ud på at en agurk går på omgang eller stafet mellem deltagerne og den som taber agurken går ud af legen.

 

Beskrivelse

Vi har med en post at gøre. Det vil sige at det er en aktivitet der ikke må tage ret lang tid. Det er en aktivitet, som kan bruges i forbindelse med en skattejagt, orienteringsløb med poster, eller Temalege.
 

Antal deltager

6-100 deltagere
 

Brug for

1 agurk eventuelt flere agurker til backup. Ved tab kan de måske gå i stykker. Tror at det er godt med en agurk der er pakket ind i folie.
eventuelt en luftmadres der kan tage stødet af agurken ved tab.

Inde/ude

Denne leg kan både leges ude og indendøre.

Sted

Ingen særlige sted er påkrævet.

Bemærkning:

Lad nu være med at tro en banan også kan bruges. Kommer vi til at trykke for hårdt så er det noget være svineri. Men jeg tror også på at agurkerne kan grise bukserne til.Alder: Alle kan gøre det

Varighed: Ingen tidsbegræsning.

Selve stafetten

Start med at alle deltagerene stiller sig op i en stor rundkreds. En af deltagerne tager en agurk mellem benene. Agurken skal nu afleveres til sidemande uden at bruge hænderne. Taber personen den går han/hun ud af legen. Afleveringen af agruken fortsætter rundt i cirklen, indtil der kun er een person tilbage.

Er der mange deltager kan vi overveje måske at sætte musik samt flere agurker på og den eller de som har agurken går ud sammen med den som eventuelt står med agurken til sidst når musikken stopper.

Det er også muligt at, hvis der er mange deltager at gøre brug at flere rundkredser og dermed også flere agurker. Når der så er tilpas mange som er gået ud kan der holdes en kort pause. Jeg kan ikke på forhånd sige hvornår denne pause skal komme. Det er afhængig af hvor mange deltagere der er i en gruppe. Jeg måsk overveje at danne nye rundkredse når antal deltager i rundkredsen ca. er halveret. Nu dannes nye rundkredse med hver deres agurk. Måske er der en eller flere agurker mindre.

Alle skal tage imod agurken ellers går han/hun ud af legen.

Kan godt kombineres med stopdans.

Siden er opdateret den 02-05-2024