Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Titel: Skattejagt

Kategori: Børnefest - Børnefødselsdag - Skattejagt

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du et udvalg af forskellige typer for skattejagter. Det vil sige alle former for lege, som har den formål at lede børnene hen til en form for skat.
 

Beskrivelse


Skattejagt

Her vi jeg komme med forslag til diverse skattejagter.

Efter min menig så skal en skattejagt højest have 10 poster. Er den på flere så taber børnene tålmodigheden. Den skal være tilpas lang uden at den mister fokus.

Jeg har til hver enkelt tema lavet nogle poster med billeder eller motiver der markere et fødselsdagstema. Jeg vil foreslå at der laves 2 skattekort. Et for indendørs skattekort og et for undendørs skattekort. Det danske vejr kan godt drille lidt.

Jeg tænker også at mine skattekort kan gøres mindre i henhold til børnene bliver ældre. Forstået på den måde: Jo større børnene er desto svære synes jeg også posterne skal være at finde. Kort sagt posterne skal være sværre og sværre at finde i tak med børnenes alder.

Børn husker godt så lad nu være med at gemme skatte det samme sted hvert år.

Skattejagt / orienteringsløb forskel

Forskellen er at skattejagten er en skattejagt som går direkte efter en skat i slutfasen. Posterne kan være med motiver som er tema-relateret. Der kan eventuelt ligge en lille historie bag, som reletere til et tema. Måske en quiz. Der vil som regel være en henvisning til, hvor næste post findes. Skattejagt kan gemmes overalt endda også helt uforstået. Det vil sige at alle poster er gemt udenfor i haven, men skatten gemmer sig inde i huset. 

Orienteringsløb er baseret på at der findes en række poster. Hver post har med garanti noget med det pågældende tema at gøre. Som regel er der en lille leg som skal udføres relteret til temaet. Posterne lægger ofte, som perler på en snor. Et orienteringsløb har bare et start og et mål. Det kan så være at der medbringes en ting fra hver post, som til sidst skal bruges til en samlet konstruktion, dekoration. Det kan også være at det er bogstaver eller ord, der tilsidst danner et ord eller en sætning. Det vil sige som regel ingen skat men en fysisk handling til sidst, med lidt hjælp fra de mange poster.

Siden er opdateret den 19-12-2023