Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Ballon badminton

Ballon badminton er en børnefestleg. Ved ballon badminton går det ud på at slå til en ballon med en fluesmækker.

Materialer:
2 fluesmækkere og 1 ballon.

Inde/ude:
Det kan leges både ude og inde. Udendørs kræver det bare at ballonen ikke kan flyve væk. Så indendørs er at foretrække.

Sted:
Intet særligt sted er påkrævet, men det kræver at forholdsvis godt med plads. En idrædtshal vil jeg anbefale, men måske en stue kan gøre det.

Bemærkning:
Jeg vil foretrække at hvis der er mange som skal deltage at der anvendes flere balloner og flere fluesmækkere. Det kan også være en god ide ved mange deltagere at der efter 4 hold skal de 2 dårligste hold udgår. Det kan være en fordel at skrive op, hvor mange gange de respektive hold får.

Antal: 0-100 deltager.

Alder: 1-50 år.

Varighed:
Der er ingen tidsangivelse. Det afhænger af antal deltagere.

Selve legen:

To personer får en fluesmækker i hånden og 1 ballon - de skal så spille til hinanden og der skal tælles hvor mange gange de kan slå til ballonen før den rører jorden/gulvet. - Derefter får de 2 næste fluesmækkere. Vi kan overveje om det skal være det dårligste hold som udgår for hver 2 kampe. Problemet er bare at det kan være de efterfølgende hold er dårligere end de hold som går ud. Husk at skrive ned holdenes resultat.

Tænk på at hvis der er hold som klarer sig meget skidt i form af en uheldig start om de skal have en change mere. Eller om alle skal have 2 changer.

Det kan også være at legen foregår med hold af 8 deltagere eller flere. Det vil så foregå på følgende måde. Holdene stiller sig op 4 og 4 på hver side over for hinanden. Den første person på eksempelvis højre side giver ballonen op. Det er så meningen at den som giver bolden op aflevere fluesmækkeren til den næste deltagere i rækken og løber om bag rækken og venter på at det bliver han/hendes tur igen. Overfor er det den første person som modtager ballonen og sender den over eller tilbage igen med han/hendes fluesmækker. Nu skal han/hun aflevere fluesmækkeren til den næste i rækken for derefter at løbe ned bagest i rækken. Taber holdet ballonen er det enten ud af spilllet  eller start forefra. HUSK at tælle højt med holdet.

   

Siden er opdateret den 09-10-2020