Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Titel: Forslag til Cirkus festlege

Kategori: Børnefest - Børnefødselsdag - Temalege - Cirkus

Beskrivelse: Både piger og drenge elsker at optræde, hvorfor så ikke lave en fødselsdagsfest i form af en Cirkusfest og lade dem optræde for hinanden.

 

Alle de forskellige forestillingsnumre, der skal være med i forestillingen skrives på et stykke papir. Det skal være lige så mange fødselsdagsgæster der er med til fødselsdagsfesten inclusiv fødselaren. De skal alle nemlig lavet cirkus på skift. Når de ikke laver cirkusnumre skal de være tilskuer sammen med de voksne som naturligvis skal være tilstede.  

Post 1 - Start med at udnævne en til at være cirkusdirektør. Hans eller hendes opgave er at præsentere alle artisterne. 

Post 2 - Trylleri - forsvindingsnummer. Find 10-15 ting og læg dem på et tæppe. Dæk dem med et andet tæppe. Fjern tæppet og lad deltagerne få 30 sekunder til 1 min. til at lære alle tingene. Dæk nu tingene igen. Fjern en af tingene - bed eventuelt deltagene om at vende ryggen til. Nu skal deltagerne så finde frem til den forsvundne ting eller genstand.

Post 3 - Der er nogle gange vi ser en høj person i cirkus (perosn på stylter). Hvem kan gå længst på stylter. Eventuelt 3 forsøg.

Post 4 - Ballance. Lave flest korthuse. Eller Balancerer længst tid med en stok.

Post 5 - Lav et cirkusnummer eller mim et cirkusnummer.

Post 6 - Menneskepyramide ser vi ofte cirkus artister udføre med spring. Få så mange af holdet til kun at fylde et A4 papir. Stå på 1 ben. Stå på hænder. Løfte nogle op.  

Post 7 - Cirkus. Kan deltagerne nævne mindst 2 cirkusnavne. Cirkus Arena, Cirkus Arli, Cirkus Benneweis, Cirkus Danebrog, Cirkus Mascot, Cirkus Krone

Post 8 - Sluk lyset. I Cirkus er det nogle gange helt mørkt. Kort tid efter tændes et projektørlys som sørger for at publikum er fokuseret på det der skal ske. Sluk 3 lys 2 meter væk. Sluk det så hurtigt som muligt. til rådighed 1 lang sugerør, en vandpistol og en avis. Hvad er hurtigst.

Post 9 - Klovne får oftes bind for øjnene, og så skal en skyde et æble ned fra klovnens hoved. Bind for øjnene. Giv en deltager bind for øjnene og lad en af de øvrige deltager guide han/hende gennem en labyrint.

Post 10 - Der er ofte heste med i cirkusforstilling. Lav et lille program med en eller flere kæpheste.

Siden er opdateret den 13-12-2023