Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

 

Gå på træklodser

 

Gå på træklodser er en børnefestleg. Denne BørneFestLeg går ud på at komme fra A til B ved at bevæge sig på træklodser.

 

Materialer :
3 træklodser pr person, der er store nok til at stå på, eventuelt klodser skåret ud af kraftige bjælker. Det kan også være paptallerkner, dåser.

Inde/ude:
Indendøre og udendøre. Inde vil jeg foretrække at vi bruger paptallerkner. Så vi jeg nok også anvende snore til start og mållinie.

Sted:
Intet særligt sted påkrævet ud over at det skal være forholdsvis plant.

Bemærk
Er der forholdsvis mange som skal deltage kan vi overveje at dele deltagerne op i grupper.

Antal 0-100 deltager.
Alder 0-50 år
Varighed: Ikke angivet på grund af at den der først kommer i mål har vundet. Er det gruppeopdelt er det, det hold/den gruppen som først får den sidste deltager i mål har vundet.

Selve løbet:

Hver deltager får nu 3 stk. træklodser er børnene lidt små kan du erstatte træklodserne med 3 stk. paptallerkner. Alle stiller bag startlinien. Startlinen kan være et stykke snor i græsset, en kridtstreg på fliser eller på vejen (det er bedst en lukket vej eller en utrafikkeret vej, evt. en skolegård) Når starten går skal alle gå hen mod mållinien på træklodserne  /paptallerknerne. Deltagerne skal når starten går ligge deres træklodser/paptallerkner på jorden foran dem selv i forlængelse af hinanden og derefter træde på dem. Den ene klods/paptallerken som er i overskyd, ligges nu foran. Nu træder deltagerne ned på den sidste træklods/paptalllerken , hvorefter deltagerne skal bukke sig ned og tage den første træklods/paptallerken op. Denne træklods/paptallerken er vigtigt til nu kan børnene forstætte mod mållinien. Nu skal deltagerne forsætte med at ligge en træklods eller paptallerken foran sig og efterfølgende samle den bageste træklods elller paptallerken op helt hen til og over mållinien. Den som kommer først i mål har vundet. For de lidt større børn og som har en god ballance kan der enføres at dem der træder ved siden af eller rammer jorden skal enten starte forfra eller gå 2 meter tilbage.

Siden er opdateret den 16-07-2020