Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Titel: Foreslag til en Junglefest

Kategori: Børnefest - Fødselsdagfest - Jungle fest

Beskrivelse: Junglefest er noget som både piger og drenge syntes om at have som tema til børnefødselsdagsfesten. Med junglefest tænker vi måske på abefest.

 

I første omgang har jeg valgt at anvende følgende dyr på bordpyntet. Det er aber, tiger, papagøje, slanger, flagermus, påfugl, hulepindsvin, elefanter og bjørne.

Med tiden vil jeg nok også finde dyrene og drengen fra junglebogen. Der vil nok også med tiden komme Tarsanfigurer med.

Foreløbig har jeg kun valg hvid, lysegrøn og mørkegrøn som grundfarve. Den grønne farve symbolisere naturligvis grøn frodighed, og den hvide farve er en neutral farve som fremviser jungledyrene tydeligt.

 

 

 

Dugen

Jeg vil måske vælge grøn, fordi at junglen er grøn og frodigt. Men det er nok ikke så vigtigt. Hovedsagen er at fødselsdagsbarnet synes at bordet er flot.

Dugen var grøn da vi holdt junglefest for vores ældste datter, hun blev 8 år.

 

Bordpynt

 

Jeg havde til Camilla´s junglefest fremstillet nogle junglehytter. Se opskriften på disse junglehytter under menuen bordpynt i venstre side af skærmen.

 

Derudover havde jeg pyntet med gule, grønne og orange foldede frøer. Find opskriften på hvordan disse frøer bliver lavet under menuen bordpynt i venstre side af skærmen. Det er helt op til dig selv, men vi endte med at børnene fik en frø hver. I stedet for at pynte på bordet så kom de til at ligge på hver tallerken som pynt.  

 

Andet pynt

 

Med andet pynt vil jeg her beskrive nogle bladeguilander, som vi pyntede med. De skulle symbolisere lianer.

 

Derudover havde vi lavet 4 slanger som hang ned fra bladguilanderne en her og en der.

 

Sidst men ikke mindst havde vi pyntet med flag på snor. De er måske lidt dyre at købe, men kan bruges igen og igen. Hjemme hos os er de endnu meget populære.

Service

 

Kopper, tallerkner, bestik, glas det er en smag sag. Paptallerkner og papkrus kan gå op til 5 års alderen. Nogle 6 årige kan godt acceptere det andre måske ikke. Det er som regel ikke nogle helt hvide paptallerkner og papkrus, der skal være motiver på og de skal både være på tallerkner og krusene, samt servietter høre sig til.  

 

Jeg vil her komme med forslag til, hvordan en sådan junglefødselsdagsfest kan se ud.

 

Glaspynt

 

Med glaspynt mener jeg pynt til de hvide plastikkrus. Der anvendes decoupageteknik. Det tager ikke lang tid at lave og så er det noget som børnene selv kan lave. Du finder skabelon til glaspynt her på kreatit.dk.

 

Jeg har sørget for at glaspyntet kan mache sugerørspyntet og navneskiltene. Dermed har jeg i første omgang valgt at de er hvide eller grønne.

 

De hvide kan også være pæne hvis du klipper dyrene helt ud, men det kræver tid.

 

Sugerørspynt

 

Sugerør er populær hos børn op til måske 9-10 års alderen. Sugerørspynt er noget jeg selv har lavet en skabelon til og dekorere den med temaet til børnefødselsdagsfesten i dette tilfælde et eksempelvis diverse jungledyr.   

 

Klip et hul i toppen og bunden af skabelonen med en hulmaskine og stik sugerøret igennem.

 

Jeg har i første omgang taget udgangspunkt i diverse jungledyr. Grunden er at det passede med det antal børn, der skulle med til festen. Så i stedet for at skulle skrive navn på glasset så skulle de bare huske på deres dyr. Derudover så har jeg valgt kun at anvende hvid og grønne farver til sugerørspyntet. 

 

Som du kan se på billederne fra vores junglefest kan du se at vi har valgt at have en mørke grøn dug på. Hvide tallerkner og lysegrønne servietter og mørkegrønne sugerørspynt.

Navneskilte

 

Navneskilte skal der til, da børn godt kan lide at der bliver gjort noget ud af fødselsdagsfesten. Det skal være flot og farverigt i deres farver. Børn vil gerne være i centrum. De er ikke lige som os voksne - usikre på hvem der skal sidde hvor.

 

I første omgang er der skabeloner til en type navneskilte, men den er i flere farver.

 

Navneskiltet skal efter min mening give det sidste prik over bordet og skabe en flot sammenhæng mellem, sugerørspynt, glaspynt og så navneskilte.

 

Navneskiltet kan du vælge at ligge ovenpå glasset, plastikkruset eller koppen. Jeg synes også det vil se fint ud hvis det ligger på servietten.  

 

Siden er opdateret den 08-12-2023