Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Titel: Forslag til en Pirat fest.

Kategori: Børnefest - Fødselsdagfest - Pirat fest

Beskrivelse: Er det noget drenge vil så er det at lege Pirat med svær og skattejagt.

 

Invitationer skal der til. Det kan du selv lave ganske fint sammen med fødselsdagsbarnet. Jeg vil vise lidt inspiration til dette i tilhørende billedgallerier.

På hjemmesiden kan der købes diverse tilbehør så festen kan blive temmelig festlig.

Der er seje balloner med dødningehoveder på, Engangsdug med dødningehoveder på.

Derudover er der seje klistermærker som evt. kan kommes i "slikposen".

Til sidst kan der nævnes Piratklap, pirathat, pirattørklæde m.m.

Piratklap kan du selv lave. Det du skal bruge er noget sort karton, sort eller hvid elestiktråd/snor. For at fastgøre snoren eller tråden så kan der evt. bruges en klipsemaskine eller der kan klippes 2 huller i klappe og bindes. Jeg tror klipsen holder bedre.  

Piratflag til kagepynt vil jeg anbefale at vi selv laver. Det er også billigt. Køb eller tag nogle trætandstikker og klip spidsen af i den ene ende. Tegn nogle flag med dødningehoved på. Det kan så være at vi voksne skal hjælpe med at tegne dødningehovedet. Det er også muligt at tage computeren til hjælp. Lim så til sidst flaget på trætandstikken enten med lim eller tape.  

Når vil nu skal holde en piratrfest, så kan vi ikke undgå at der skal naturligvis også være en skattejagt.

På hjemmesiden er det også muligt at købe som vist på billedet. Det vil da være som vist næreliggende at der er guldmønter i posen.

Der er ingen som siger at det skal være en pose. En sort skotøjsæske er også ganske fint. Er den ike sort er det sikkert muligt at farvelægge den. Det er nok det billigst at farve den med noget billigt sort maling evt. en rest fra værkstedet. Vi voksne kan nok selv male et

nøglehul på med gul maling efterfølgende. Guldmønter kan købes og kommes i.

Selve skattejagten vil jeg beskrive et andet sted på min hjemmeside.  

 

Dugen

 

Til borddugen vil jeg enten vælge en sort, rød eller blå dug. Sort for det er som regel piratskibes flags farve, men ikke særligt festligt og farverig. Rød kan godt gå, som et symbol på blod. Blå er heller ikke så dårligt, idet kan symbolisere havet.  

 

Bordpynt

 

Jeg vil pynte bordet med piratskibe fyld med guldchokolademønter. Eller også vil jeg bare smide en masse guldchokolademønter på bordet.  

 

Der kan også ligge en sørøverklap til øjet.

 

Service

 

Kopper, tallerkner, bestik, glas det er en smag sag. Paptallerkner og papkrus kan gå op til 5 års alderen. Nogle 6 årige kan godt acceptere det andre måske ikke. Det er som regel ikke nogle helt hvide paptallerkner og papkrus, der skal være motiver på og de skal både være på tallerkner og krusene, samt servietter høre sig til.  

 

Du kan købe plastikkrus, paptallerkner og servietter til lejligheden, men hvorfor ikke lave noget selv og bedst af alt lad børnene gøre arbejdet.  

 

Jeg vil her komme med forslag til, hvordan en sådan Sørøverfest kan se ud.  

 

Du kan købe dødningehovedservietter og dertilhørende engangskrus på hjemmesiden www.drengeunivers.dk.

 

Angående krusene så er det muligt selv at lave disse. Det kræver dog at du køber ekstra servietter. En pakke ekstre skulle nok gøre det, da der for hver serviet kan bruges mindst 4 motiver. Ud over det skal du naturligvis købe nogle hvide engangskrus.

 

Det du skal gøre er at klippe motivet eller motiverne ud af servietterne. Tag nu de udklippede motiver og fjern de overskydene servietlag. Det er nemlig kun det øverste tynde servietlag med motivet vi skal bruge. Kan du gætte det nu - vi skal anvende decopageteknik. Tag nu det hvide engangskrus en efter en og læg motivet på og kom lidt decopagelim på. Fordel limen med en decopagemalerulle, til det er fordelt ud over hele motivet. Det er en noget billigere løsning og så har fødselsdagsbarnet det også sjovt med at lave krusene.
 

 

 

Du kan købe tallerkener med dødningehoveder på. Så de passer til servietterne og krusene ligeledes på www.drengeunivers.dk.

 

Angående tallerkener skal du nok være lidt mere varsom med selv at lave. Husk på at der skal spises af disse tallerkener. På kanten kan der måske gøres lidt, men det kan være jeg vender tilbage med en ide senere.

 

Glaspynt

 

Glaspynt er i måske et forkert udtryk, men det er udsmykning af hvide plastikkrus. Jeg anvender decoupageteknik. Decoupagelimen dupper jeg på med en mindre svamp.

 

Dermed kan jeg få en sammenhæng med de dekorative sugerørspynt og navneskilte.

 

Jeg vil foreslå at Glaspynt, sugerørspynt og navneskilte mancher dugens farve.

 

 

Sugerørspynt

 

Sugerør er populær hos børn op til måske 9-10 års alderen. Sugerørspynt er noget jeg selv har lavet en skabelon til og dekorere den med temaet til børnefødselsdagsfesten i dette tilfælde et dødningenhoved.

 

Klip et hul i toppen og bunden af skabelonen med en hulmaskine og stik sugerøret igennem.

 

Jeg har i første omgang valgt dødningehoveder, fordi det altid er dødningehoveder som vi ser på sørøverskibets flag.

Navneskilte

 

Navneskilte skal der til, da børn godt kan lide at der bliver gjort noget ud af fødselsdagsfesten. Det skal være flot og farverigt i deres farver. Børn vil gerne være i centrum. De er ikke lige som os voksne - usikre på hvem der skal sidde hvor.

 

I første omgang er der skabeloner til en type navneskilte, men den er i flere farver.

 

Navneskiltet skal efter min mening give det sidste prik over bordet og skabe en flot sammenhæng mellem, sugerørspynt, glaspynt og så navneskilte.

 

Navneskiltet kan du vælge at ligge ovenpå glasset, plastikkruset eller koppen. Jeg synes også det vil se fint ud hvis det ligger på servietten.

 

 

Festlege

 

Jeg kan godt komme med foreslag til Festlege, men vil ikke komme med den nærmere forklaring. Den skal du finde under menupunktet i venstre sidemenu BørneFestLege.

 

Det er nærliggende at lave en skattejagt.

 

Rasmus har holdt fødselsdagsfest - sørøverfest eller piratfest. Der var også en skattejagt med poster.

 

Post 1 - Navn.

 

En hver pirat eller sørøver har et sjovt navn. Dertil har jeg fundet en hjemmeside, som når vi skriver børnenes navne ind, returnere et piratnavn.

 

Hjemmesiden er http://gangstaname.com/names/pirate

 

Skriv nu alle navnene på dem som kommer med til festen. Jeg klippede ekstra glaspynt ud. De fik 2 huller hver. Dertil forstærkede jeg hullerne med hulforstærker. Trak en snor i gennem hullerne og bandt en knude. Bagpå skrev jeg børnenes navne og foran deres piratnavne. De synes at de nu var rigtige seje med seje navne.

 

Post 2 - klap.

 

Når vi ser film med pirater er der næsten altid en med klap for øjet. Alle børnene fik nu en klap for øjet. Jeg havde selv lavet en klap. Det havde jeg gjort med noget sort papir. Jeg havde lavet et skabelon på frihånd. Denne havde så fået 2 klip i hjørnet med en hultrang. Hver hul har fået 2 hul forstærkere klistret på. I gennem hullerne har jeg trukket elestiksnor.

 

Post 3 - Hat.

 

Her har jeg sat børnene til at folde en avishat, som symbol på en pirathat.

 

Post 4 - Overskæg.

 

Alle pirater har overskæg. Jeg købte nogle billige overskæg i 10 kr. butik.

 

Post 5 - Planken ud.

 

Når vi ser en piratfilm så skal alle fangerne gå planken ud. Dertil brugte jeg 3 til 4 træstubbe, ovenpå lage jeg en planke. På den lokale skole lånte jeg nogle stave som havde en form for pude i den anden ende. Så skulle børnene deles op i 2 hold. Hver hold skulle tage opstilling bag den ene eller anden ende af planken. Det første i hver hold bliver udstyret med en pude eller denne stok me den form for pude i den anden ende.

 

En fra hver hold gå nu op på planken og ind på midten. Her mødes og nu gælder det om at vældte modstanderen ned fra planken.

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 08-12-2023