Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Titel: Forslag til en Spiderman fest

Kategori: Børnefest - Fødselsdagfest - Spiderman fest

Beskrivelse: En børnefødselsdagsfest med spidermansfiguren som hovedfigur.

 

 

 

Dugen

Jeg vil i vælge og ligge en rød dug på bordet. Som et symbol for den røde farve som spiderman har i sin dragt.

 

 

 

Bordpynt

Som bordpynt kan der eventuelt ligge edderkopper i forskellige størrelser.

Se også glaspynt, bordkort og navneskilte.

 

 

 

Service

Kopper, tallerkner, bestik, glas det er en smag sag. Paptallerkner og papkrus kan gå op til 5 års alderen. Nogle 6 årige kan godt acceptere det andre måske ikke. Det er som regel ikke nogle helt hvide paptallerkner og papkrus, der skal være motiver på og de skal både være på tallerkner og krusene, samt servietter høre sig til.  

Du kan købe plastikkrus, paptallerkner og servietter til lejligheden, men hvorfor ikke lave noget selv og bedst af alt lad børnene gøre arbejdet.  

Jeg vil her komme med forslag til, hvordan en sådan Spidermansfest kan se ud.  

Du kan købe spidermanservietter og dertilhørende engangskrus i nogle forretninger.

Angående krusene så er det muligt selv at lave disse. Det kræver dog at du køber ekstra servietter. En pakke ekstre skulle nok gøre det, da der for hver serviet kan bruges mindst 4 motiver. Ud over det skal du naturligvis købe nogle hvide engangskrus.

Det du skal gøre er at klippe motivet eller motiverne ud af servietterne. Tag nu de udklippede motiver og fjern de overskydene servietlag. Det er nemlig kun det øverste tynde servietlag med motivet vi skal bruge. Kan du gætte det nu - vi skal anvende decopageteknik. Tag nu det hvide engangskrus en efter en og læg motivet på og kom lidt decopagelim på. Fordel limen med en decopagemalerulle, til det er fordelt ud over hele motivet. Det er en noget billigere løsning og så har fødselsdagsbarnet det også sjovt med at lave krusene.
 

Angående tallerkener skal du nok være lidt mere varsom med selv at lave. Husk på at der skal spises af disse tallerkener. På kanten kan der måske gøres lidt, men det kan være jeg vender tilbage med en ide senere.

 

Glaspynt

 

Glaspynt er i måske et forkert udtryk, men det er udsmykning af hvide plastikkrus. Jeg anvender decoupageteknik. Decoupagelimen dupper jeg på med en mindre svamp.

 

Dermed kan jeg få en sammenhæng med de dekorative sugerørspynt og navneskilte.

 

Jeg vil foreslå at Glaspynt, sugerørspynt og navneskilte mancher figuren eller temaets farve.

 

Sugerørspynt

 

Sugerør er populær hos børn op til måske 9-10 års alderen. Sugerørspynt er noget jeg selv har lavet en skabelon til og dekorere den med temaet til børnefødselsdagsfesten i dette tilfælde spiderman.

 

Klip et hul i toppen og bunden af skabelonen med en hulmaskine og stik sugerøret igennem.

 

Jeg har i første omgang valgt spiderman i hel figur.

Navneskilte

 

Navneskilte skal der til, da børn godt kan lide at der bliver gjort noget ud af fødselsdagsfesten. Det skal være flot og farverigt i deres farver. Børn vil gerne være i centrum. De er ikke lige som os voksne - usikre på hvem der skal sidde hvor.

 

I første omgang er der skabeloner til en type navneskilte, men den er i flere farver.

 

Navneskiltet skal efter min mening give det sidste prik over bordet og skabe en flot sammenhæng mellem, sugerørspynt, glaspynt og så navneskilte.

 

Navneskiltet kan du vælge at ligge ovenpå glasset, plastikkruset eller koppen. Jeg synes også det vil se fint ud hvis det ligger på servietten.

Festlege

 

Som det første og eneste festleg har jeg en spidermanskattejagt.

 

Post 1 - Gå hen til flagstangen og find spiderman - Spiderman kravler højt oppe på husene så post 1 hænger i flagstangen. Her har jeg kombineret det med trampolinen. Så børnene skal op i trampolinen og hoppe højt op i luften.

 

Post 2 - Gå ind i garagen eller find et passende sted som ikke blæser for meget. Optil 8-10 plastikkrus på et bord. Spiderman skyder mange gange med spindevæv. Som et sybol herpå så skyder vi med patronskyder som skyder plastikkrussene ned.

 

Post 3 - Gå hen til havehuset og find med en lommelygte alle de spiderman der findes inde i det mørke skur. Spiderman jager om natten. Kopier glaspynt ud i x-antal kopier - gerne mere end 25. Så skal du se løjer. Nogle børn kommer og fortæller at der er 30 andre 40 nogle måske endda 50. Det er lige meget - børnene har det sjovt.

 

Post 4 - Gå hen til den store sommerfuglebusk? Her har jeg pladseret 6 træstuppe, og ovenpå 2 brædder. Så skal børnene udstyres med puder. Spiderman ballancere ofte mellem bygninger og slog med badguys. En god pudekamp vil børnene elske.

 

Post 5 - Gå hen til brænddeskuret. Her står der en træstup, en hammer og nogle søm. Spiderman han er stærk. Børnene elsker at slå søm i en træstup. Hos os skulle børnene prøve mere end en gang.

 

Post 6 - Gå hen til indkørslen eller ud på gade (enden af en lukket villavej eller andet trafiksikker sted). Her ligger der en række sten, træstuppe eller andet. Nu skal børnene på skift køre slalum på cykel, løbehjul eller gokart. Spiderman er mange gange nød til at svinge sig rund om eller opover nogle forhindringer.

 

Post 7 - Gå hen til pæretræet eller æbletræet. Der finder i en pose med nogle sjove ting inde i. Børnene skal nu mærke sig frem til hvad der er i posen. Spiderman han husker godt.

 

Post 8 - Gå om i baghaven. Her er baghaven opdelt i 2 med et stykke reb på midten, samt 2 reb som markere baglinjen. Inde på midten liger der x-antal sko og/eller støvler. Alle børnene deles op i 2 hold. Skoen er juveler eller skatte. Først skal holdene kæmpe om at fange flest sko. Efterfølgende må de kapre hos hinanden. Når tiden er gådet hvem vinder så - max 15 min. Husk at finde på nogle regler og alle skal have forståelse for reglerne.

 

Post 9 - Gå hen til midterrebet. Det er nu tid til lidt tovtrækkeri. Spiderman bruger jo et reb eller tov lignende ting, som han skyder ud ved hånden.

 

Post 10 - Nu er det tid til at finde skatten.

 

 

Siden er opdateret den 08-12-2023