Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

 

Støvlekast

 

Støvlekast er en børnefestleg. Støvlekast er naturligvis en leg som går ud på at kaste en støvle så langt som muligt.

 

Materialer:
En gummistøvle. For de større børn kan de måske kaste med fars store støvle, størrelse 43-46. Alternativt en lille støvle størrelse 19-22 og et bukseelestik. Evt. et målebånd og/ eller et flag som markere det længste kast.  En snor som marker startlinie. Ingen mållinie.

 

Inde/ude:
Jeg vil foretrække at det bliver gjort udendøre. Måske indendøre i en idrædtshal - spørg lige om lov først og sørg for at støvlen er rent.

 

Sted:
På en sportsplads. Jeg tror at støvlen ikke har så godt af at blive smidt hen af asfalten.

Bemærkning:
Det kan være svært at se hvor en sådan støvle rammer første gang så jeg foreslår at det er der hvor den ligger til sidst som er det endelige kast. Er der forholdsvis få deltagere kan vi overveje at give hver deltager et flag med navn på. Når deltageren har kastet bliver flaget pladseret der hvor han/hun har kastet til.

Hvis der er 2 støvler der er uheldig at støde sammen, kan vi vælge at deltageren kan kaste om. 

Jeg vil foreslå at hvis der er mange til stede, at deltagerne deles op i hold. Hvert hold har sit flag. 

Antal: 0-100 stk.

Alder: 0-100 år.

 

Varighed:
Hvor lang tid det tager er afhængig af hvor mange der deltager og hvor mange der kaster pr. gang. På sportspladsen kan der sagtens være flere som kaster på samme tid. Dog kræver det også mange til at holde øje med hvem der rammer hvor. 

 

Sådan kaster vi:

 

Hver deltager stiller på skift sig ved startlinien og kaste støvlen alt hvad han/hun kan. Jeg synes at alle deltager skal have eksempelvis 3 forsøg til at nå så langt som muligt.

 

Hvis vi skal anvende elestik vil jeg foretrække at 2 personer står med elestikket og deltagerene på skift trækker i elestikken så støvlen flyver. Her skal det også være muligt at forsøge sig eksempelvis 3 gange før det længste kast bliver noteret. Jeg vil nok foretrække så lille en støvle som mulig når vi skal kaste med gummistøvler ved hjælp af elestik.

 

Siden er opdateret den 16-07-2020