Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

31 - Spilleregler for kortspillet 31 og mange andre spilleregler. 

Kategori: Leg og sjov - Spil - Kortspil - 31

Beskrivelse: Søger du at finde spilleregler til kortspillet 31? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Spilleregler til kortspillet 31 samt mange andre spilleregler.

Antal deltager

2-6 spillere
 

Antal kort

Almindelig sæt spillekort på 52 kort uden joker. 
 

Kortenes værdi

Esserne har værdierne 11 eller 1
Billedkortene (knægt, dame og konge) har værdien 10
De øvrige kort har deres egen værdier
 

Udgangspunktet

Hver deltager får 3 kort på hånden. Disse 3 kort må hver spiller gerne se. (Husk! at holde dem tæt ind til kroppen, så ingen af de øvrige spiller kan se dine kort).
De øvrige spillekort lægges på spillebordet med billedsiden nedad i en stor stak. Det øverste kort tages op og lægges på bordet ved siden af bunken med billedsiden op. 
 

Spillet

Nu gælder det om at få samlet så højt en værdi som muligt i samme kortfarve (ruder, klør, spar eller hjerter) før der bliver banket. 

Spilleren efter kortgiveren begynder spillet. 

Spilleren han/hun kan nu vælge mellem at tage det øverste kort i bunken med åbne kort (kortbunken med billedsiden opad) eller øverster kort i bunken med lukket kort (kortbunken med billedsiden nedad). 
Obs! Hvis en spiller tager det øverste kort i bunken med åbne kort, vil det naturligvis afsløre hvilke kortfarve han /hun samler på. 
Uanset hvad han/hun vælger, så skal antallet af kort på hånden altid være 3.  Det overskydende kort lægges i bunken med billedsiden opad. 

Næste spiller gør akkurat det samme som ovenover, og sådan forsættes eller gentages det omgang for omgang. 

Der bliver banket! Når en spiller mener han eller hun har den højeste sum, så banker han/hun i bordet, når det bliver hans/hendes tur. Det er før han/hun tager et kort fra bunken. Den spiller som har banket må ikke foretage sig mere, men kun vente på at de øvrige spillere får en sidste chance for at forbedre det han/hun har på hånden. 
Når det igen er nået runden rundt til den spiller som har banket, så lægger alle spiller deres kort på bordet. 

Vinderen! Spilleren med det højeste sum har vundet. 

31! Lykkes det en spiller at opnå 31 point, smider han/hun kortene og de øvrige spiller herefter deres kort - spillet er slut. De øvrige spillere får ikke en chance for også at få 31. 

 

Siden er opdateret den 29-12-2022