Leg og sjov

Skal vi lege

Titel: Rekorder

Kategori: Leg og sjov - Rekorder

Beskrivelse: Børnene elsker rekorder. Guinness rekordbog og specielt guinness rekordbog. Her på Kreatit.dk vil jeg komme med forslag til egne rekorder.

 

Der skal lige siges at jeg på ingen måde vil lægge op til at børnene skal yde noget, som er farligt. Det vil sige rekord i længst mulig holde vejret under vand. Jeg ønsker heller ikke at ligge op til spise mest mulig x-antal stykker mad eller flest mulig stykker i munden på en gang.

Det skal være sjove rekorder. Jeg ser gerne at forældrene er med til at bestemme om børnenes rekordforsøg er ok. Jeg skal gerne komme med et eksempel. Rekord i at hoppe på 1 ben, kræver naturligvis efter min menig at barnet på forhånd kan hoppe på 1 ben. Svømmerekorder kræver naturligvis at barnet eller børnene kan svømme.

Her på Kreatit.dk vil jeg komme med inspiration til børnenes egne rekorder. Det vil sige alle noget barnet kan opnå og ikke de umulige rekorder, som findes i Børnenes Rekordbog.

Jeg synes naturligvis at Børnenes Rekordbog kan også give inspiration til egne rekorder. Børnenes tror jeg synes at det er sjovere, at slå deres egn rekord, fremfor dem der står i bogen.

Husk at når du selv laver nogle rekorder, så skal du tage udgangspunkt i noget som du til en hver tid kan gentage. Måle strækningen op præcist. Bruge eksempelvis en yolleyball eller en barsketball, som har altid den samme størrelse.

Rekorder går som udgangspunkt i at opnå:

Tips! Print de rekorder som børnene ønsker at udføre eksempelvis i sommerferien. Sæt dem i ringbind i plastiklommer, så der er mulighed for at gentage rekorderne og næste gang kan du måske nåes med at printe midttesider ud. Med plastiklommer så er det muligt at printe billeder af forsøget og dermed mulighed for gentagelse.

Tips! Ønsker familien at der gennem video af forsøgene, så vil jeg anbefale en plastiklomme forest i ringbindet, hvori der ligger en usb stik. På usb stikket kan der gemmes video og billeder af de mange forsøg. Husk også at tage billeder af start og stop med mere.

Tips! Hvis barnet eller børnene skal tælle hvor mange måger de har set på en mark. Så vil jeg anbefale at der bliver taget et billede. Så står alle måger stille og er dermed til at tælle. Husk nu at stoppe bilen, da det er vigtig at billedet bliver så skarp som muligt. 

Siden er opdateret den 31-07-2023