Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Arbejdslege kan være ganske sjovt for børn at lege

Kategori: Leg og sjov - Inde lege eller indendørslege - Arbejdslege

Beskrivelse. Arbejdslege er synes jeg selv er et godt fællesnavn til disse lege. Når I ser hvad de dækker så vil I nok nikke genkendende til dem.

 

Ekspelvis på Arbejdeslege kan være:

 • Doktor eller læge. Dukkerne og bamserner kan være patienter. Det kan også være at børnene skiftes til at være doktor eller læge.
 • Dyrelæge. Dyrene er selvfølgelig børnenes bamser
 • Smikøse. Dukkerne kan få sminke eller udsmykkes. Veninderne kan selvfølge også smikes.
 • Frisør. Dukkerne kan få en fin frisure. Det kan veninderne også. Klikning må bare ikke foretages, hverken på dukker eller veninderne. En luftsaks med fingerne er ok. Sugerør kan bruges til, at lave krøller med. Alt efter børnenes alder kan krøljern bruges.
 • Købmand. Find fra gemmeren en helt masse tomme kasser. Indret en lille butik og skift så til at købe ind hos hinanden.
 • Postbud. Hvis du er i besidelse af et postkontor sæt så kan børnene lege postbud.  Så skal der skrives breve til hinanden. Postbudet bringer så posten ud til postkassen. Hver postaddresse har så en papkasse med en revne i så brevet kan komme ind ad.
  Luftpost. Har I en gang med en dør i begge ender. Nu laver en lang snor  - helst et tov. Tovet skal være så langt at det når fra en ene ende af gangen rundt om håndtaget på døren og tilbage igen til det anden håndtag. Snoren eller tovet skal være bundet sammen som en lang løkke. Nu tager vi så en kurv, som vi binder fast på den nederste del af snoren eller tovet. Når en af børnene skal have brev eller post med luftpost, så trækkes han eller hun kurven til sig ved at snoren eller tovet. Kurven vil så bevægge sig imod den som trækker. Når så kurvet er nået i mål, så ilægges brevet eller pakken (tingen) i kurven. Så er det så modtagen til at trække luftposten hjem, for at se hvad den anden sender.
  Luftpost kan også foregå ved at folde en papirsflyver og send flyet afsted med brevet.
  Posttoget. Hvis børne har et tog, som kører på skinner. Nu gælder det så om at bygge en bane, uden brug af tunneler eller broer med afstiver i siden. Grunden er at vi nu skal tape en kurv fast på en af toges vogne.
  Postbåd kan foregå i en pool eller et svømmebasin i haven. Det er med en hvis risiko. Båden kan tippe eller synke, hvis der ikke er ligevægt. En snor gennem førehuset og et holdepunkt på et træ eller parasol i begge ender kan mindske risikoen.     
 • Bilmekaniker. Så findes bilerne frem. Alt efter hvor gamle børnene er så findes skruetrækker og hammer frem. Med plastik skruetrækker og hammer laves bilerne.
 • Bibliotekar. Så finder vi alle børnbøgerne frem og nogle kasser. Kasserne skal symbolisere reolerne. Nu skal bøgerne pladseres i forskellige grupper -(kasserne eller "reolerne"). Så kan veninden eller vennen komme og låne nogle bøger.
 • Buscharffør. Nu stilles der stole op i stuen, som symbolisere sædderne i bussen. Husk at stille dem 2 og 2. Buscharfføren skal naturligvis kun sidde på 1 sædde. Passeserne stiger på bussen, enten alle på samme sted eller 1 og 1. Når de stiger på bussen 1 og 1, symbolisere det busstoppesteder. Buscharffføren "drejer" nøglen (eventuelt en bil- eller husnøgle). Busssen starter og brummer derud af. Nu drejer vi til højre og alle passagerene hælder lidt til højre. Så ligeud og passagerene retter sig op igen. Så køres der op af bakke og alle passagerne trækker sig lidt bagover.
 • Skomager. Husets mange udvalg af sko findes frem.   

Siden er opdateret den 10-01-2023