Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Benzin, el eller diesel stander

Hjælp ! Vi har været ude og købe ind. På vej hjem eller inden vi har forladt parkerinspladsen, har vi tanket bilen op. Nu ønsker de også en bezin, el eller dieselstander derhjemme. Far lav sådan en til mig. 

Indledning

Mor eller far ønsker at få deres bil tanket op, inde i byen. Alt efter barnets alder kan det være sjovt at gøre det samme som mor eller far gør. Når så kommer hjem efter en sådan tur i fra byen og handle med en afsluttende tankning, kan det måske tænkes at børnene får lyst til at "tanke bezin, el eller diesel" på en eller flere af de køretøjer, som barnet har. Det kan foregå enten i haven eller i indkørslen.  I haven kan benzinstanden nok for lov til at stå i længere tid end i indkørslen. 

Tænker at det kræver en måske en god tid til forberedelse. Det kan være at der skal samles en masse behlolder sammen inden det kan lade sig gøre. 
 

Opstart operation biltankning

Her er det vigtigt at få genskabt noget som svarer til denne bezin, el eller dieselstander, som bilen køre hen til og for at tanke op. Det kan gøres med 1 søjler og meget gerne en reb eller tov fastgjort for oven. Rebet eller tovet skal give en fornemmelse at der bliver tanket op.  
søjlen kan være lavet af:

Papkasser

Listen herunder giver eksempler på papbeholder, som kan bruges til søjlen og en overligger

Plastikspande/beholder 

Listen herunder indeholder eksempler på plastikspande eller pastikbeholder, som kan bruges

Metalbeholder

Listen herunder indeholder eksempler på metaldåser, som kan bruges.

Den nemme løsning 

- Der findes 1 træ i haven, som står i en passende helt alene i haven.. Da er der kun behov for måske at binde et tov fast, så er der ikke den store fare for barnets sikkerhed (vigtig).  
- En anden nem løsning kunne måske også være binde et tov eller reb fast til tørrestativet. Problemet kan være at i godt vejr, så hænger der som regel vasketøj på tørrestativet. Men hvis vasketøjet er blev tørt og taget ned, så er der muligheder. Et fast tørrestativ har 2 stolper.  
- Hvis rebet eller tovet har været bundet sammen mellem 2 træer i forbindelse med (bilvask) og er blevet taget ned i den ene side. Så vil jeg bede mor eller far om at klippe et stykke af rebet eller tovet. Så det med sikkerhed ikke kan nå over til det andet træ. Det kan være farligt at binde et reb eller tov fast mellem 2 træer. Børn køre som sagt på deres legekøretøjer over hele haven, og det næste øjeblik så løber de rundt i haven. 
 

Sikkerhed

Sikkerhedsmæssige grunde naturligvis lang over hovedhøjde. Vigtigt at der bliver set på sikkerheden. 

Husk også at kikke efter når du hænge et tov eller reb op. Det skal ikke kunne nå over til et andet træ eller stolpe. Grunden er at du aldrig kan vide sig sikker på ikke barnet eller flere børn ikke kunne finde på at binde det fast til det andet træ eller stolpe. Så kommer det måske til at hænge, der i flere dage. Da mor og far ikke ved noget, så kan ulykkerne ske. Det kan også være at børnene glemmer at de har bundet rebet sammen.

HUSK AT FJERN TOVET EFTER AT BARNET ER STOPPET MED BILOPTANKNING. EVT. Stop og fjern tovet eller rebet, når mor eller far synes at legen bør stoppes. 
 

Lege bliver afbrudt

Barnet kan risigere at blive ked af det eller sur på mor eller far, hvis barnet ikke har lyst til at stoppe legen. Men jeg tænker at legen kan ledes i en ande og måske ligeså sjov leg, som ikke kræver vand. 

!!!NÅR DAGEN ER OMME; SÅ SKAL TOVET VÆRE FJERNET - det MÅ IKKE hænge til næste dag. Børn har med at ekperimentere og 1-2-3 så er torvet eller rebet måske bundet det fast eller hængt det op et andet sted. Det andet sted og eventuelt måden det er hængt op på kan risikere at være sikkerhedsmæssigt dårligt.  

Selve operation biloptankning. 

Nu finder barnet alle sine køretøjer frem og stiller dem op på en lang række. Hvor lang rækken er, vil naturligvis være længere eller kortere alt efter antallet af køretøjer barnet har.
Det kan være: En efter en bliver køretøjet kørt eller trukket hen til benzin, el- eller diesel stander. Så skal der tankes. Nu tager barnet fat om rebet eller tovet som er bundet fast til den øverste del af "bezin, el eller diesel standeren. 
 

Siden er opdateret den 01-01-2023