Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Billedlotteri med computer

Kategori: Leg og sjov - Brædtspil - Billedlotteri

Beskrivelse: Billedlotteri med computer går ud på at finde ved hjælp af computeren x-antal billeder til billedlotteriet. Derefter fremstilling af  mindst 10 bankoplader.

Det skal du bruge

Computer
Noget hvidt karton, 20 A4 akt karton bliver til 10 plader og dertil hørende brikker.
20 stk. kopipapir i A4 format.
1 saks eller en kniv
Lineal en blyant eller tush til at markere sorte ternede felter
Limstift

Fremgangsmåde til fremstilling af bingoplader:

1. Start med at tænde computeren.
2. Find et program du ønsker at bruge til fremstilling af bingoplader: Det kan være et teksbehandlingsprogram evt. Word eller et andet program.
3. Start programmet op. Det er vigtigt at det kan arbejde med tabeller.
4. Start med en tom side i A4 format liggende form.
5. Indsæt en tabel. 3 rækker og 10 kollonner.

Find billeder:

A. Start med at lukke en browser op. Det kan eksempelvis være google.dk.
B. Søg på det du ønsker at finde dyr,  køkkenting, transportmidler, sminketing. Kort sagt alt mellem himmel og jord. Hvis du evt. har spillet "vildkatten", kan du måske finde inspiration. Klik på Enter.
C. Du har nu klikket på enter og læg så mærke til at der under søgefeltet og over søgeresultatet. Her finder du en form for underpukter til søgeresultatet: Alle, Billeder, Shopping, Maps, Video med mere.
D. Klik på Billeder. Her kommer søgeresultatet op i form af en række billeder, der har relation til det søgte emne.
E. Vælg et af de mulige billeder eller klik på næste i bunden af skærmen og ser flere billeder.
F. Højreklik på billedet. En lille menu vil dukke op på skærmen. Lad musen søge ned i gennem de forskellige muligheder. Vælg gem destination som... og gem billedet på computeren. Husk naturligvis at gemme det et sted, hvor du har mulighed for at finde det igen i samme bibliotek på computeren.

Gentag indtil du har fundet alle de billeder du skal bruge. Max, 15 billeder pr. plade. Da der er mindst 10 plader, så bliver det maximal 150 forskellige billeder i alt. 
Billeder og efterfølgende spilleplader i system: Det kræver 10 forskellige emner eller temaer og 20 billeder af hver emne eller tema.


Vend nu tilbage til spillepladerne og fortsæt:

6. Hent nu programmet frem på computeren med tabellen med de 10 kolonner og 3 rækker.
7. Nu skal billederne sættes ind på hver af de 10 spilleplader. 15 billeder pr. spilleplade. Eksempelvis 2 billeder i 1. kolonne, 1 billede i den 2. kolonne, 2 billeder i den 3. kolonne og 1 billede i 4. kolonne. Fortsæt systemet resten af spillepladen.
Overvej at sæt billederne ind i system. Det vil sige eksempelvis 1. kolonne indeholder eksempelvis 1-2 billeder af dyr. 2. kolonne 1-2 billeder af madvarer eller grønsager osv.  

Start med at tegne med tusch så A4 arkene bliver halveret. Dernæst tegnes ligeledes med tusch 2 x 3 felter pr. halvdel. Husk at lave en lille kant/ramme om alle felter.

Vent med at klippe brikkerne til sidst, så er det lettere at styre.  

Nu skal billederne så findes..    

Husk at der skal printes 2 af hvert billede.    

Billederne behøver ikke at fylde felterne ud.

Det er også muligt kun anvende en del af et større motiv, så er det vigtigt at du starter med at klippe de 2 ens billeder ud i fuld størrelse. Læg dem præcist over hinanden. Tegn så en skabelon i form af en firkantet felt af samme størrelse som spillepladernes felter. Tegn skabelonen af på bagsiden af billederne. Klip de to motiver ud når de lægger over hinanden.

Lim nu alle billederne på så du har for hver A4 ark 2 ens plader. Den ene skal senere klippes i stykker så de kan være brikker, mens den anden naturligvis skal være den rigtige spilleplade.

Det kan være en fordel at laminere spillepladerne det vil sige halvdelen af alle pladerne og de udklippede spillebrikker eller komme indbindingsfilm på. Det er vigtig at du ikke også laminere pladearket med spillebrikkerne. Grunden er at når der så efterfølgende klipper brikkerne ud, så vil lamineringen blive klippet i stykker og ubrugligt. Det er heller ikke så godt at lamenere brikkerne adskilt, da der vil fremkomme en lille kant rundt om hver brik. Denne gennemsigtige kant, vil vanskeliggøre de at lægge brikkerne på under billedlotteriet.     

Siden er opdateret den 12-01-2023