Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Billedlotteri med reklamer

Kategori: Leg og sjov - Brædtspil - Billedlotteri

Beskrivelse: Billedlotteri med reklamer siger næsten af sig selv. Men det går ud på at klippe billederne fra reklamerne.

 

Det skal du bruge

Reklamer og ugeblade evt. også folder fra diverse attraktioner.

Noget hvidt karton, 10 A4 akt karton bliver til 10 plader og dertil hørende brikker.

Lineal

Limstift
Tush

Saks 

 

Fremgangsmåde 

Start med at tegne med tusch så A4 arkene bliver halveret. Dernæst tegnes ligeledes med tusch 2 x 3 felter pr. halvdel. Husk at lave en lille kant/ramme om alle felter.

Vent med at klippe brikkerne til sidst, så er det lettere at styre. 

Nu skal billederne så findes. Husk at der for hver A4 ark skal være 2 ens plader. Den ene skal senere klippes i stykker så de kan være brikker, mens den anden naturligvis skal være den rigtige spilleplade.   

Det bedste er at finde 2 ens billeder, så det kunne måske være at du skal se reklamerne igenne for flere uger og der er identiske billeder. Alternativ, så kan det være at enten at du kan tage et ekstra ekspemplarer af reklamen for en eller flere supermarkeder med hjem. Det kan også være at du bor i nærheden af et familimedlem, som evt. kunne give dig 1 eller flere reklamer. 

Billederne behøver ikke at fylde felterne ud.  

Det er også muligt kun anvende en del af et større motiv, så er det vigtigt at du starter med at klippe de 2 ens billeder ud i fuld størrelse. Læg dem præcist over hinanden. Tegn så en skabelon i form af en firkantet felt af samme størrelse som spillepladernes felter. Tegn skabelonen af på bagsiden af billederne. Klip de to motiver ud når de lægger over hinanden. 

Det kan være en fordel at laminere spillepladerne eller komme indbindingsfilm på. Du skal være obs på ikke at filme, laminere begge plader. Grunden er at den ene spilleplade skal også have en kopiplade, som vi efterfølgende klipper i stykker for at kunne bruge til opråbningsbrikker.

Siden er opdateret den 13-01-2023