Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Bilvask - vaskehal

Det er en anden form for bilvask. Bilvask i vaskehal.

Indledning

Mor eller far ønsker at få deres vasket i en bilvaskehal, inde i byen. Alt efter barnets alder kan det måske være en oplevelse at side i bilen og se hvordan bilen bliver vasket fra indesiden. Når så kommer hjem efter en sådan tur i vaskehal, kan det måske tænkes at børnene får lyst til at vaske en eller flere af de køretøjer, som barnet har i haven.  

Tænker at det kræver en måske en god tid til forberedelse. Det kan være at der skal samles en masse behlolder sammen inden det kan lade sig gøre. 
 

Opstart operation bilvask - vaskehal

Her er det vigtigt at få genskabt noget som svarer til denne port, som bilen køre ind gennem. Det kan gøres med 2 søjler og meget gerne en tværbjælke. 
De 2 søjler kan være lavet af:

Papkasser

Listen herunder giver eksempler på papbeholder, som kan bruges til søjler og overligger

Plastikspande/beholder 

Listen herunder indeholder eksempler på plastikspande eller pastikbeholder, som kan bruges

Metalbeholder

Listen herunder indeholder eksempler på metaldåser, som kan bruges.

Den nemme løsning 

Der findes 2 træer i haven, som står i en passende afstand. Da er der kun behov for måske at binde et tov mellem de 2 træer i haven - se sikkerhed (vigtig).  
 

Sikkerhed

Sikkerhedsmæssige grunde naturligvis lang over hovedhøjde. Vigtigt at der bliver målt i henhold til barnets  højde, når det er oprejst. I tilfælde at barnet afslutter bilvask og uden at give mor og besked.
Dernæst løber barnet rundt i haven og så kan der opstå en farlig situation. 
Vi ved heller aldrig om barnet, kan få lyst rejse sig op og gå foran køretøjet og at trække dem igennem vaskehallen. 

HUSK AT FJERNE EVTUELT TOV - EFTER AT BARNET ER STOPPET MED BILVASK. EVT. Stop fjern torvet, når mor eller far synes at legen bør stoppes. Det kan være at barnet er blevet kold af alt det kolde og våde vand. Solen er måske gået ned. Mærk eller føl på barnet for hver halve time. 

Lege bliver afbrudt

Barnet kan risigere at blive ked af det eller sur på mor eller far, hvis barnet ikke har lyst til at stoppe legen. Men jeg tænker at legen kan ledes i en ande og måske ligeså sjov leg, som ikke kræver vand. 

FJERN TOVET eller løsne den ene ende af tovet efter ethvert af ovenstående tilfælde. Tænk hvis du som mor eller far glemmer at fjerne det og det ender med en tragisk vis, senere på dagen eller dagen efter. Hvis du løsner den ene ende, tænker jeg at barnet måske ikke vil blive så ked af det. Han eller hun kan alt efter alder hurtigt igen lege denne leg.

!!!NÅR DAGEN ER OMME; SÅ SKAL TOVET VÆRE FJERNET - det MÅ IKKE hænge til næste dag. 

Selve operation bilvask. 

Nu finder barnet alle sine køretøjer frem og stiller dem op på en lang række. Hvor lang rækken er, vil naturligvis være længere eller kortere alt efter antallet af køretøjer barnet har.
Det kan være: En efter en bliver køretøjet kørt eller trukket gennem vaskehallen, vasket evt. sæbet ind og efterfølgende vasket rent.
 

Vand skal der til 

Det kan godt leges unden brug af vand, men børn elsker at lege med vand. 
Vandslagen er god, men haven kan måske godt blive for mudderet efterfølgende. 
Spand med vand samt en børste er ganske fint. Dermed er vandmængdeforbruge måske også væsenligt nedsat.  
 

Påklædning

Tænker at det vil være godt med enten badetøj eller regntøj. Det er afhængig af vejret. Solskin eller overskyet. 
 

Varision

Der kan eventuelt hænge nogle strimler af sorte eller klare affaldssække ned fra overliggeren.
Alternativet kan der måske hænge 2 affaldssække ned fra overliggeren. Hver af de 2 affaldssække er pustet op, som symbolet for 2 vaskebørster. 


Ændre til en ny leg også for barnets mange køretøjer. 

Lad os nu antage at vi har haft et stykke tov bundet mellem 2 træer i haven. Barnet bliver kaldt ind til frokost. Han eller hun har leget mindst en halv time. Mor eller far fjerne eller løsner rebet eller tovet i den ene ende. Barnet bliver ked af det. Men så kommer mor eller far med en redning. Se nu har du fået en bezinstander til dine køretøjer eller biler.  Så tænker jeg at barnet har lyst til at komme ud og lege i have igen, for at fylde bezin på alle køretøjerne. 

Siden er opdateret den 01-01-2023