Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Bogstavleg

Det er et hjemmelavet spil, hvor vi leger med bogstaver og danner ord.

 

Start med at tegne et netværk eller et gitter bestående af 2 x 2cm felter.

 

 

 

Du kan nu vælge at skrive et bogstav for hver felt eller vælge at bruge overførings-bogstaver. Overføringsbogstaver er naturligvis ikke helt billige, men helt klart det pæneste. Som et lille sjovt alternativ kan du også vælge at klippe bogstaverne ud af aviser, og være ligeglad med deres udseende.

 

 

 

Du bør overvejre at alle selvlyde, medlyde (a, e, i, o, u, y, æ, ø, å) er røde og alle konso-nanter er sorte.  Det vil børnene genkende fra skolen.

 

 

 

Det vil være klogt at udelade bogstaverne C, Q, X og Z.

 

 

 

Der bør være ca. 10 af hvert bogstav. For ikke at miste overblikket vil jeg vælge at starte med at tegne, skrive, lime bogstaver - 10 x a først og derefter 10 x b og så videre.

 

 

 

Spillet

 

 

 

Blandt brikkerne godt og læg dem med billedsiden nedad på.

 

 

 

Hver spiller trækker på skift 10 brikker.

 

 

 

Nu skal spillerne på skift danne et ord af brikkerne. Når den første spiller har lagt sit ord op på bordet er det tilladt for de øvrige spiller enten at forlænge ordet, eller gøre brug af nogle at bogstaverne til at danne et ord på kryds og tværs af det i forvejen dannede ord.

 

 

 

Under hele spillet skal alle spiller konstant have 10 brikker på bordet. Dvs. bruger han/hun 5 bogstaver til at danne et ord, skal der samles 5 nye bogstaver op.

Siden er opdateret den 12-06-2020