Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Bowling i bowlinghallen

Kategori: Leg og sjov - Spil - Kuglespil - Bowling

Beskrivelse: Bowling er et kuglespil, som sagtens kan foregå hjemme i haven.

 

Der skal bruges:

1 bowlingbane, 10 kegler og en bowlingkugle.

Antal deltager: 2 - 5 deltager pr. bane

Spilleregler

Hver spiller triller på skift bowlingkuglen af sted hen ad bowlingbane for at vælte så mange kegler som mulig. Man har hver især 2 chancer for at vælte alle kegler. Der spilles over 10 runder.

Bowling regler

Strike

Alle 10 kegler falder i første kast.

Spare

Alle 10 kegler falder efter 2 kast.

Miss

Ingen kegler faldt i kastet.

Overtrådt

. Spilleren har overtrådt den sorte streg, som markerer banens begyndelse, kastet gælder ikke og maskinen sætter 10 nye kegler.


Pointgivning
 

En strike - 10 point + det antal kegler som vælter i næste 2 kast.
Spare - 10 point + det antal kegler som vælter i næste kast.
ellers - 1 point pr. væltet kegle. Vi har 2 forsøg på at vælte alle kegler.


Alternativ hjemme i haven

Hvis det foregåre hjemme i haven så vil tænke at der bruges en fodbold eller basketball som bowlingkugle og at der bruges 10 sodavandsflasker i ens størrelse. Sodavandsflaskerne kan eventuelt fyldes med noget vand så de ikke er så væltsomme inden de bliver ramt.

Teknik

Noget af det vigtigste er at følge godt med når du spiller. Du skal være i stand til at kunne obsever dig selv og hvordan du spiller, hvad der fungere og hvad der ikke fungere. Det kan måske være lidt svært til at starte med. Du synes at det hele måske virker lidt tilfældig om du træffer eller du misser.

En vigtig detalje er at bowlingkuglen skal rulles og ikke kastes. Du skal have en fin og jævn bevægelse i tilløbet før kuglen berører gulvet, bare sådan du kan styre kuglen. Det gælder om at finde en god rytme.

I det store hele er det 3 måder, hvorpå kuglen triller hen ad bowlingbanen på.
 

Det lige kast

Mange bowlere foretrækker dette kast, fordi kuglen er meget lettere at styre.

Hold kuglen så tommelfingeren vender lige fremad. Når kuglen kastes, slipper du helt naturligt med tommelfingeren først, og dermed de øvrige fingre.

Hookkastet

De fleste eksperter anvender dette kast. Det gælder om at slippe rigtigt. I stedet for at holde kuglen med tommelfingeren pegende fremad mod keglerne, er håndleddet drejet. Det er drejet så både tommel– og langfinger peger mod keglerne. 

 

Siden er opdateret den 13-01-2023