Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Find 10 ting i hele huset

Kategori: Leg og sjov - Inde lege eller indendørslege - Gemmelege - Find 10 ting i huset

Beskrivelse: Mor, far, søsten eller kammerat gemmer 10 ting, som efterfølgende skal findes. Der må gemmes i hele huset.

 

Rekvisitter

Det er vigtigt at de ting som skal findes er noget barnet, som skal finde ikke er i tvivl om hvad han eller hun skal finde. I princippet noget som normalt ikke højre hjemme andre steder i huset end der hvor tingene kommer fra. 

10 store og små tøjbamser. Tøjbamser er gerne farvestråelende, så her er det vigtigt måske at gemme hele bamsen og så lade en fod, pote eller et øre være synligt. 

10 køkkenting siger sig selv at de skal gemmes alle andre steder end i køkkenet og på det rum som finderen er i. 

10 dukker kan gemmes alle steder i huset. Naturligvis ikke i barneværelserne. Ok en dukke som er gemt på drengeværelset går nok, men i princippet legeting er meget svære at finde blandt legeting. Den sidste dukke kan eventuelt gemmes på drengværelset. 

10 legetøjsbiler kan blive gemt alle steder i huset. Naturligvis ikke i barneværelserne. Ok en legetøjsbil som er gemt på pigeværelset går nok, men i princippet legeting er meget svære at finde blandt legeting. Den sidste legetøjsbil kan eventuelt gemmes på pigeværelset. 

5 tøjbamser + 5 dukker eller legetøjsbil gemmes rundt om i hele huset. Naturligvis ikke i barneværelserne. Ok en legetøjsbil som er gemt på pigeværelset går nok, men i princippet legeting er meget svære at finde blandt legeting. Den sidste legetøjsbil kan eventuelt gemmes på pigeværelset. Ok en dukke som er gemt på drengeværelset går nok, men i princippet legeting er meget svære at finde blandt legeting. Den sidste dukke kan eventuelt gemmes på drengværelset. 

10 bolde kan gemmes over hele huset. Boldene kan være lidt af en udfordring. Det kan godt være at de kan være sværre at gemme. Bolde kan begynde at trille, med mindre at de er i en vase eller i et skab med glaslåge for. En skuffe er også en mulighed. Hvis der gøres brug af skuffer og skabe, så er det vigtigt at fortælle det til finderen. Det skal du starte med at fortælle. 

10 legofigurer kan gemmes over hele huset. Da legofigurer er ganske små, bør gemmeren overveje om ikke hele legofigureren skal være synligt. 

10 dyrefigurer kan gemmes over hele huset. Bare ikke inde på børneværelserne. For sandsynligvis findes der andre dyrefigurer her. 
 
10 billeder eller tegninger. Find 10 postkort som er ens eller 10 ens billeder eller tegninger. Det kan også være 10 billeder eller postkort eller tegninger som er forskellige, men alligevel samme tema. 10 forskellige billeder eller postkort med forskellige klovne, dyr, fugle, hunde, biler, katte med mere. 10 tegninger kan måske også være 10 tegninger af fødder og hænder eller en blanding af både hænder og fødder.

10 figurer. Her forestiller jeg at han eller hun skal gå rundt i hele huset og finde 10 figurer. Det kan være firkanter, trekanter og cirkler og evt. andre figurer. Spejlet er rundt, firkantet eller ovalt, Vinduerne er firkantet. Det nederste af lamperne er runde. Fjernsynet er firkantet. Skufferne er rettangulert. Vaser kan være cylinderformet. 

Når den som skal gemme er færdig med at gemme tingene, bliver finderen kaldt frem. 

Nu er tiden så kommet til at personen, pige eller dreng, skal finde de 10 gemte ting. 

Hjælp


Alt efter børnenes alder, kan det være brug for hjælp til at finde tingene.

Siden er opdateret den 15-01-2023