Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Flaskebold kan være et sjovt familiespil om sommeren.

Kategori: Leg og sjov - Spil - Boldspil - Flaskebold

Beskrivelse: Dette flaskespil er et spil som jeg selv har opfundet, da jeg synes det var kedeligt kun at stå op kaste bold til hinanden på camping med mor og far samt min søster.           

 

Der skal bruges:

 - 1 stk. 1½ liters plastikflaske pr. spiller, øl eller sodavandsflaske kan også bruges. Sørg for at det er gennemsigtige flasker, da det skal være muligt at kunne se vandstanden på flasken udvendig.

- 1 bold der ikke må være så hård at flaskerne kan gå i stykker.  

- En græsplænen.    

Alle vandflaskerne skal have et mærke, men hvis dette ikke er tilfældet så kan der males en stor tryk streg på alle flasker bag på. Denne streg forsvinder formentlig ikke.

Antal deltager:

Mindst 2 spiller og max 10 spillere.  Dog er der begrænsningen græsplænens størrelse og antallet af brugbare tomme flasker. Det er vigtig denne streg er lige langt nede på alle vandflasker.

Alder

Jeg vil mene at der er ingen aldersgrænse. Deltagerene skal have et forholdsvis godt boldøje, for at det er sjovt. Børn har med at blive kede af det hvis de ikke rammer. Den øvre grænse er bestemt af hvor adræt deltageren er, da der skal løbes efter bolden og det måske nogle gange.   
 

Spilleregler

Flaskerne fyldes med vand og skal være uden låg så vandet kan komme ud når flaskerne bliver ramt.  

Der aftales eksemplevis at hvis vandet kommer under flaskens mærke - så er man ude af spillet. 

Nu skal man så blive enig om hvem der starter.  

Alle deltager tager nu hver deres flasker og stiller dem på græsset foran sig selv med lige stor mellemrum mellem hver spiller. Vi plejer at stille os i en cirkel. Propperne skal naturligvis være skruet af. Det skal være meningen at vanden skal flyde eller sprøjte ud når flasken bliver ramt. 

I tilfælde af mange deltager kan det være en fordel at starte med at opdele spillerene i 2 hold så de står 2 og 2 over for hinanden. Da det er holdkonkurrence er det naturligvis tilladt at skyde efter en hvilken som helst deltager på det andet hold. Evt. sigte efter en deltage med kun lidt vand i. Når så der ialt er nede på 5-6 deltagere, kan legen skifte over til at blive en individuel konkurrence, så vi ender med kun 1 vinder.   

For jeres egen skyld - træd et skridt tilbage, bagved flasken - ellers kan du blive våd når flasken rammes og det evt. sprøjter med vand.

Nu gælder det så om at ramme hinandens flasker. Bliver flasken ramt, må man ikke rejse flasken op før bolden er hentet. Er der små børn med i legen kan der eventuelt aftales at de godt må rejse deres flaske op før de henter bolden.

Når der skal skydes skal foreste fod være bag egen flaske. Det kan dog aftales at børn må gå tættere på, hvor tæt er afhængig af barnets alder.

Den der først mister sit vand til under flaskens mærke må udgå af spillet.

Det er en god ide at blive enig om hvad der er tilladt og hvad er ikke tilladt inden spillet starter. Hermed mener jeg skal bolden trilles, studses, skrues, tyres eller hvad. 

Siden er opdateret den 13-01-2023