Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Gemmelege som er afpasses til at kunne leges indendørs.

Kategori: Leg og sjov - Inde lege eller indendørslege - Gemmelege

Beskrivelse: Leder du efter indendørs gemmelege eller findelege? Her kan du finde nogle forskellige typer af inde lege, som tilhører en af disse kategorier.

Forskel på indedørs og udendørs gemmelege

Udendørs gemmelege er gemmeleg i et større perspektiv. Det vil sige at gemmeområdet er noget større, så det er forholdsvis større ting der gemmes her.
Udendørs gemmelege er afhængig af vejret.

Indendørs lege gemmelege kan leges fra morgen til aften. Er det for mørkt, så tænder vi bare lyset. Jo lysere det er i rummer, desto sværre er det for en person at gemme sig. Sagt med andre ord jo lysere det er er det lettere for finderen at finde frem til tingen der er gemt eller personen der er gemt. 
 

Findeleg

Når vi siger gemmeleg så vil nogen i det samme sige findelege. De hænger naturligt sammen. Noget bliver gemt og en eller flere personer, har så til opgave at finde den eller det som er gemt.
 

Hvad gemmes indendørs

Her kommer jeg med foreslag til, hvad som bliver gemt indendørs:
Personer. Men det er hovedsalig kun små børn, da jo ældre de bliver desto sværre er det at finde gode gemmesteder indendørs.
Bamser. Bamser kan være farvestrålende og dermed sværre at gemme.
Dukker. Dukker kan gemmes alle steder i huset, undtagen naturligvis et børneværelse. Grunden er naturligvis at der på børneværelset kan være dukker.
Fingerbøl. Fingerbøl er en lille fingerbeskyttelse, som bruges i forbindelse med syning.
Bogstavjagt. Der vil så gemmes x-antal bogstaver rund i hele eller dele af huset.
Postkort eller fotografi. Der gemmes x-antal postkort eller fotografier runde i huset eller måske bare i stuen.
Påskeæg. Til påske kan der være gemt chokoladepåskeæg rund i huset.
Julemænd. Til jul kan der være gemt chokoladejulemænd rundt i huset.
 

Formålet med gemmelegen

Formålet med denne gemmeleg er at barnet, skal finde en genstand, person eller ting som normalvis ikke høre hjemme andre steder end i børneværelset.
 

Antal gemte genstand, personer eller ting.

Personer. Der kan være begrænsninger med hvor mange personer/børn der kan gemme sig på grund af få gemmesteder.
Bamser. Jeg tænker at der fint kan gemmes 10 bamser. Det kan både være store og små.
Dukker.
Fingerbøl. 1 stk fingerbøl. For det første er det ikke særligt stor. For det andet, så er det nok begrænset antal der kan være i boligen.
Bogstavjagt. Det kan være alle konsonanterne eller de sorte bogstaver i alfabetetet. Det kan være alle selvlydene eller de røde bogstaver i alfabetet. Det kan være hele alfabetet. Det kan være x-antal bogstaver, som måske kan danne et bestemt ord. 
Postkort eller fotografi. Her er der som regel tale om 10 eller 20 postkort eller fotografi. Det kan være postkort eller fotografi, som er ens. Det kan også være postkort eller fotografi af en bestemt type emne: julemænd, julemotiver m.m.
Påskeæg. Påskeæg behøver ikke at være gemt i haven, men kan også gemmes indedørs. Her er det i hvertifald vigtigt at alle påskeæg bliver fundet. Ellers kan det være at den eller de påskeæg smelter.
Julemænd. I stedet for påskeæg så kan der ved juletid ledes efter julemænd. Dog skal der være opmærksom på at det måske gøres i juledagene. Julegaverne kan eventuelt blive fundet.
 

Vigtigt

Det er vigtigt! HUSK at fortælle den som skal finde den eller de gemte genstande, ting eller personer. Han eller hun skal vide hvor mange genstande, ting eller personer, som er blevet gemt. Gemmeren skal med 100 % sikkerhed kunne fortælle hvor mange der er tale om. Grunden er at så ved finderen, hvornår legen er slut.
Hvis finderen er ved at give op! Gemmeren kunne måske skrive ned hvor genstanden, tingen eller personen har gemt sig.

Ledetråde!
 

 

Siden er opdateret den 15-01-2023