Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Hjørne dam kan spilles på Dam-brætspillet

Kategori: Leg og sjov - Brætspil - Hjørnedam

Beskrivelse: Hjørnedam er en form for kinaskak, som bliver udført på et bræt, der normalt vil blive brugt til at spille dam på.

Spiltype: Brætspil

Antal personer: 2 deltager

Sværhedsgrad (børnevenlig): Børnevenlig spil men det kræver nok lidt øvelse først. Når så børnene har prøvet spillet nogle gang med en voksen, så de ved hvad de må og ikke må, så tror jeg det er muligt at 2 børn spiller imod hinanden.

Der skal bruges:


Brætspillet Dam. Brikkerne til det almindelige spil dam.

1 spilleplade (dam), 9 hvide og 9 sorte brikker.

Spillepladen kan man selv lave. Brættet består af 64 sorte og hvide felter. 8 rækker af 8 felter.

Brikkernes betydning

Alle brikker har samme status.

 

Spillet

 

Vinderen er den som først får alle sinde brikker ned i modstanderens hjørne har vundet.

Spilleregler

Feltet opdeles således på tværs, af hver spiller har et sort hjørnefelt foran sig. Brikkerne anbringes i række på de sorte felter. Det gælder om at bringe ens brikker over i det modsatte hjørne.

 

Der flyttes på skift. Man må hele tiden flytte en brik, der kan bevæges 1 felt fremad eller til siden. Man må ikke flytte baglæns. Hvis en eller flere af en spillers brikker indesluttes, så disse ikke kan bevæge sig videre, må spilleren vente til han igen får lejlighed til at spille videre.

 

Modpartens brikker må springes over, nå det bagvedliggende felt er frit. Men man må ikke springe over egne brikker. Den der først bringer sine brikker ned i modstanderens hjørne har vundet.

Siden er opdateret den 12-01-2023