Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Jeg melder krig...

Jeg melder krig er leg med kridt, som jeg husker fra dengang jeg var barn i skolegården, men kan også være hjemme på en lukket vej.

Antal deltager

3-6 deltagere
 

Det skal du bruge

Kridt,
 

Udgangspunktet

Det starter med at der bliver tegnet en stor cirkel ca. 2 meter i diameter. Husk også at tegne en lille cirkel på ca. 50 cm i diameter.

Dernæst deles cirklen op i lige mange kagedele som der er deltager til.

Hver deltager fortæller og skriver hvilket land de kommer fra. Som det ses på Cirklen så skrives det her i de små navneetiketter som er påsat hver cirkelbue. Det er kun som et eksempel for jeg kan huske at vi skrev det i disse lagkageskiver.

Alle starter spillet ved at stå med det ene ben i deres cirkelafsnit og klar til at løbe når starten går.

Spillet

Nu starter spillet. Hvis det er Danmark som skal starte, siger den, som er "Danmark" f.eks: "Jeg melder krig mod Kina!". I det samme som landet er nævnt, styrter alle af sted og væk fra cirklen, udtagen er "Kina", som skal løbe ind til mindten af ringen og råbe "STOP!" når han har foden i midtercirklen, og alle skal stoppe med at løbe.

Ham eller hende som står nu med mindst en fod i midtercirklen ser sig om efter et offer. Det er som regel den deltager som står tætest på. Dernæste så må "Kina" tage 3 skridt og en grønhakker (spytkladt) i retnngen af en af de andre. Det behøver ikke at være den som i første omgang har meldt krig mod landet. Fra spytklatten skal han eller hun nu prøve at røre ved den modspilleren. De må begge gerne sno og vride sig, ja endda lægge sig ned, men foden skal være på det rigtige sted. Hvis det lykket "Kina" at røre ved den anden deltager evt. "Finland", må han tage et stykke af "Finlands område".

Hvis det lykkes at røre ved i dette tilfælde "Finland", så skal "Kina" stå stå på 1 ben i den lille midtercirkel. Herfra må han eller hun tegne en kridtstreg fra grænsen og så langt, at han kan nå uden at miste balancen. I tilfælde at han eller hun mister balancen eller ikke kan nå længere, tegnes der en streg fra endepunktet og ind til midtercirklen. Derefter skrives der nu Kina inde i det erobede land.

Nu starter spillet påny. "Findland" (Den erobrerens tur til at melde krig). Starter med at sige "Jeg melder krig mod eksempelvis "Sverige" og alle løber væk undtagen "Sverige". Spillet gentager sig som tidligere, nu er det bare "Sverige" der har muligheden for at erobre noget land. 

På 1 ben stiller personen landeerobreren sig i den lille midtercirkel og tegner det erobrede land så stort som muligt på 1 ben. Mistes balancen, fotsætter vi den afsluttende streg ind til den nærmeste kant Dette kan aftales på forhånd (hvordan). Skriver sit landenavn i det erobrede område.

Har personen allerede erobret Territorie fra det samme land før, må han eller hun stille sig i det felt i stedet.

M

Siden er opdateret den 01-01-2023