Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Kabale - hvad er det? Få forklaring på hvad det står for.

Kategori: Leg og sjov - Kabaler 

Beskrivelse: Kabale er et kortspil for en person. Kortene lægges op på spillebordet i mange forskellige måder, efterfølgende flyttes eller fjernes kort efter bestemte regelsæt.  Kortspil i form af kabaler


Udgangspunkt

Et eller flere sæt korspil uden joker.
Kortene lægges ud eller op i forskellige former for møntre på spillebordet.
 

Generelt

Formålet med en kabale at spilleren lægger kortene op på spillebordet på en bestemt måde, hvorpå systematisk gennem mulige regelsæt eller metode flytte eller fjerne en eller flere spillekort.
Det overordnet formål er at få en kabale til at gå op i henhold til de enkelte kabalers oplæg.
Spillekortene lægges op i et form for ordnet mønster. Der findes generelt 3 måder, hvorpå spillekortene kan lægges på enten er
•    Alle spillekortene synlige (billedsiden opad)
•    Alle spillekortene usynlige (billedsiden nedad)
•    En blanding af synlige og usynlige spillekort.
Nogle gang er det alle spillekortene, som bliver ordnet i mønster fra udgangspunktet. Andre gange er det en kombination af nogle på spillebordet og nogle i hånden.
Derefter flyttes spillekortene rund eller fjernes i henhold til kabalens regelsæt eller arbejdsmetode. Kabalerne vil ikke altid gå op, men nogle kabaler er lettere ved at gå op end andre.  
 

Kablen er gået op når?

Kablerne går op når spilleren er i stand til at gøre brug af mulige regelsæt, at fjerne eller flytte spillekortene en efter en eller sætvis adgangen.
Kabalen er gået op, når det løkkes at Det er ikke altid muligt at få kabalen til at gå op. Nogle kabaler er letter til at gå op end andre. Andre gange så kan der forsøges at gå baglæns nogle træk og prøve med at flytte eller fjerne en anden kombination. 
 

Regelsæt eller arbejdsmetoder

De regelsæt som der listes op alt efter, hvilken kabale der er tale om. Det er den regel eller metode, hvorpå det er korrekt måde at flytte, eller fjerne spillekortene. De flyttes eller fjernes en eller flere adgangen. Hver kabale har sine regelsæt tilknyttet til henholdsvis at flytte og/eller fjerne spillekortene på.   
 

Spillet stopper før tid

Det er muligt at kabalen stopper før går op.

Det kan være at det ikke længere at lave flere lovlige træk.

Siden er opdateret den 29-12-2022