Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Napoleon kabale - spilleregler til hvordan den lægges

Kategori: Leg og sjov - Kabaler - Napoleon

Beskrivelse: Napoleon kabale er en relativt moderne kabale af 7 kabalen. 

 

Forbrug

1 sæt almindelig spillekort med 52 spillekort uden joker. 
 

Udgangspunktet

Alle spillekortene blandes og samle til en stor bunk, skal holdes i hånden. 

Nu lægges der op på spillebordet 8 spillekort vandret alle med billedsiden opad. Derunder lægges halv ovenpå de første 8 spillekort lægges de efterfølgende række af spillekort ligeledes med billedsiden opad. Således gentages det 6 gange. Tilsidst lægges de resterende 4 kort på de første 4 kollonner. Det vil sige at vi nu har 4 kollonner med 7 kort i og 4 kollonner med 6 kort i. Alle spillekort er nu fordelt og er synlig med billedsiden opad. 

Ovenover har vi 8 usynlige arbejdsområder. De 4 arbejdsområdet til venstre er vore udvidet arbejdsområde. De 4 resterende arbejdsområde er til de 4 grundbunker.

Formålet


Formålet med kabalen er at samle alle spillekortene i de 4 grundbunker fra es til konge i hver sin kulør eller kortfarve i arbejdesområdet til højre.
 

Hvordan får jeg kabalen til at gå op?

Du skal arbejde med denne kabale som var det 7 kabalen. Forskellen er at du her har mulighed for at se alle spillekortene og hvor de lægger. De 4 arbejdsområdet som til at starte med er usynlig kan bruges som en ekstra friplads. 
 

Kabaleregler

Regel 1. De 4 fripladser der findes i det usynlige arbejdsområde, kan kun rumme 1 spillekort. De må alle benyttes ligeså mange gange som der er behov for. Hver spillekort der placeres på 1 af de 4 fripladser i arbejdsområdet må være der lige så lang tid der er behov for det.  

Regel 2. Der må kun flyttes med spillekortene, der svare til de ledige fripladser der er. Det vil sige at der 4 fripladser i arbejdsområdet så på der flyttes med 4 spillekort på en lang række ordnet som var det 7 kabalen. 

Regel 3. Der må i spillebordet flyttes eller bygges op efter 7 kabalens standard opbygning. Det vil sige Rød konge, Sort dame, Rød knægt og så videre. 

Regel 4. Det er lovligt at fylde op i grundstakke efter behov fra es til konge når som helst. 

Regel 5. Hver af de 4 grundstakke skal bygges op efter den så der samles alle hjerterne, klørerne, sparene og ruderne hver for sig fra es til konge. 
 

Siden er opdateret den 29-12-2022