Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Politi og røvere

Politi og røvere er ikke lige så kendt som de andre terningespil, men ikke desto mindre er det ligeså sjovt. Man er fire deltagere og har fire terninger i alt plus papir og blyant. To af deltagerne skal forestille at være røvere og de andre to politibetjente. Deltagerne placerer sig således at røvere og politi sidder ved siden af hinanden på skift. Dernæst kan spillet gå i gang.

Spilleregler Politi og Røvere

En røver starter med 66 point den anden røver med 64 point. Begge politibetjente starter med 75 point. Herefter handler det for røverne at komme først ned til 0 og for politibetjente om at fange røverne, inden de når 0. Man skiftes til slå med terningen, og det slag, man slår, fratrækkes fra ens point. Derudover findes der også nogle ekstra regler, som begynder, når anden runde går i gang.

Ekstra regler

Hvis man slår en sekser, må man slå en ekstra gang. Hvis man efterfølgende slår  et, to eller tre, skal man fratrække 1 point fra sin score. Slår man derimod fire, fem eller seks, skal man fratrække 2 point. Hvis man i første slag slår en femmer, skal spilleren på venstre side springes over. Slår man en fire er det de to næste spillere på venstre side, som springes over. Hvis man slår det samme slag som spillere før en, så gælder slaget ikke.

Siden er opdateret den 19-06-2020