Polskdam
Fantasien starter her

Polskdam

Polskdam er et spil, som bliver spillet på et bræt, der normalt bliver spillet dam på.

Der skal bruges:

 

1 spilleplade (dam), 12 hvide og 12 sorte brikker.

 

Spillepladen kan man selv lave. Brættet består af 64 sorte og hvide felter. 8 rækker af 8 felter.

 

Antal deltager: 2 deltager.

 

Spilleregler

 

Hver spiller forsøger på skift at fjerne alle modstanderens brikker eller lukke disse inde, så modstanderen ikke kan flytte mere. Spillepladen lægges således, at hver spiller til højre har et hvidt hjørnefelt. Hver spiller udfylder med sine 12 brikker de første 3 rækkers mørke felter. Herved opstår der 2 feltrækker midt på pladen fri. Man flytter kun fremad 1 felt ad gangen og kun fra mørke felter til mørke felter dvs. kun diagonalt. Spilleren med hvide brikker begynder. Spillerne skiftes til at trække. Når man står overfor en af modstanderens brikker, der har et frit felt bag sig, kan man springe den over når det er ens tur. Brikken fjernes nu fra brættet. Der kan slås flere brikker i et træk, hvis der ligger flere tomme felter mellem.

Der er obligatorisk at slå en brik, hvis man overser et mulig spring, kan modstanderen fjerne brikken som ikke har slået.

 

Så snart en brik er nået frem til modstanderens startrække, anbringes en anden brik i samme farve ovenpå denne. Denne ”dam” kan nu både flyttes fremad og tilbage i diagonale træk og derved springe over et vilkårligt antal fire felter. Herved er det også muligt at slå de af modstanderens brikker, der ikke ligger umiddelbart foran ens brikker. Dam´en kan dog slås normalt som andre brikker.

 

Bemærkning

 

Brikkerne må kun bevæges fremad som alm. Dam, men det er muligt både at slå frem og tilbage.

 

    kreatit.dk
    11641174