Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Postbud kan være ganske sjovt at lege

Kategori: Leg og sjov - Inde lege eller indendørslege - Arbejdslege - Postbud

Beskrivelse: Postbud er også en god leg, som jeg kalder en arbejdsleg.

Hvis du har købt et postkontorsæt, så vil det være en del sjovere at lege postbud. Husk nu at kopiere disse betalingsboner, så børnene aldrig løber tør. Det kan være med tiden at jeg gør det muligt at fremstille dem her på siden.

Almindelig postbud

Så skal der skrives breve til hinanden. Postbudet bringer så posten ud til postkassen. Hver postadresse har så en papkasse med en revne i så brevet kan komme ind ad. Postbudet kan have en skullertaske til brevene. Jeg tænker også at vi kan fylde tasken med mor og fars reklamer.

Luftpost

Har I en gang med en dør i begge ender. Så kan i lave en lang snor - helst et tov. Tovet skal være så langt at det kan nå fra den ene ende af gangen rundt om håndtaget på døren og tilbage igen til det andet håndtag. Snoren eller torvet skal være bundet sammen til en lang løkke. Nu tager vi så en kurv, som vi binder fast på den nederste del af snoren eller tovet.

Afsendelse af luftpost

Start med at afsenderen at han eller hun trækker kurven hen til sig. Når så kurven er nået målet, så lægges et brev eller pakken (en ting) i kurven. Giv et signal til modtageren at der er et brev eller en pakke til han eller hende.  

Modtagelse af luftpost

På afsenderens signal trækker modtageren kurven hen til sig. Når han hun har fået kurven. Tager modtageren naturligvis brevet eller pakken op af kurven. Kikker godt på indholdet af brevet eller tingen. Brevet besvares og kommes i kurven. Pakken kan erstattes af en ny ting.

Luftpost type 2

Luftpost type 2, har mere sjov udgave. Det drejer sig om at folde en papirsflyver og så sende brevet afsted med papirsflyveren.

Posttog

Hvis børnene har et tog, som kan køre på skinner. Nu gælder det så om at bygge en bane, uden brug af tunneler eller broer med afstiver i siden. Grunden er at vi nu skal tape en kurv fast på en af togets vogne. Denne kurv vil højst sandsynligvis være bredere end toget og banen, så det skal være muligt at togen kan køre uden forhindringer.

Postbåd

Postbåd kan måske lade sig gøre i et svømmebassin ude i haven. Det kræver naturligvis en båd, som ligger stabilt i vandet. Brevet og ting skal ikke veje for meget. Der er en risiko for at brevet eller tingen ryger i vandet. Båden kan eventuelt stabiliseres ved at en snor går igennem bådens førehus og at deltagerne holder snoren stram mens båden sejler.

Siden er opdateret den 15-01-2023