Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Raflebæger er et hjælpe redskab til spil med terninger.

Kategori: Leg og sjov - Spil - Terningspil - Raflebæger

Beskrivelse: Søger du noget om raflebæger? Her kommer jeg med en forklaring og hvorfor det ene er bedre end et andet type.Raflebæger og 5 terninger


Raflebæger

Raflebæger er et bæger, som vis på billedet til højre. Et brun raflebæger med grøn inderfor. Et raflebæger er ofte som på billedet af læder med grøn for af filt. 
Der findes også et brun eller plastikbæger uden for. 

Begge raflebæger er anvendelige, men lyden er den store forskel på de 2 raflebæger. Når der rasles med terningerne så larmer det temmelig meget i det brune eller sorte raflebæger. Det grønne for i det brune læderbæger er med til at dæmpe lyden. 

I forbindelse med nogle spil er det en nødvendighed at gøre brug af 1 eller flere raflebæger. De terningspil som kræver brug af raflebæger, vil typisk være for at hemmeligholde resultatet. Hvorfor denne hemmeligholdelse? Jo, det kan være at modstanderen eller modstanderne ikke må vide, hvad den enkelte deltagers terninger viser. 

Der findes også spil, hvor det er op til den enkelte spiller om vedkommende vil bruge raflebæger eller ikke.  

Raflebæger kan være en fordel for børn, så de kan bare have lidt kontrol over terningerne. De terninger som kan mere eller mindre flyve her og der og alle vegne. 
 

Siden er opdateret den 29-12-2022