Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Yatzy - spilleregler for terningspillet Yatzy med 6 terninger.

Kategori: Leg og sjov - Spil - Terningespil - Yatzy (6)

Beskrivelse: Yatzy er nok et af verdens mest kendte familiær terningespil. For at spille skal man bruge en spilleblok, et raflebæger og seks terninger.

Yatzy er det ultimative familiespil og nok et af verdens mest kendte terningespil. Spillet kan spilles af to eller flere. Og til at spille skal man bruge en spilleblok, et raflebæger og fem eller seks terninger. Det er lidt forskelligt om folk vælger at spille med fem eller seks terninger, men ofte vil spilleblokken fortælle, hvor mange terninger man skal bruge til lige netop dette spil.TerningspilTerningspil

Spilleregler Yatzy

Hver spiller får tre kast med terningerne. På de tre kast handler det om at slå et slag, der matcher en af kombinationerne på spilleblokken.
1. kast - Starter deltageren fx ud med at slå tre ettere, så kan man vælge at gå efter etterne. Så tager man de tre ettere fra.
2. kast - Slår deltageren med de resterende terninger. Ved næste kast kan det være man slå én etter, og så lægger man den over til de andre ettere.

3. og sidste kast -Slår man måske ikke flere ettere, men i så fald har deltageren de andre fire ettere, og det skriver man på spilleblokken.

Der er mange forskellige talkombinationer, som det gælder om at slå sig frem til gennem spillet. Alle disse står dog på spilleblokkene, som man kan købe i enhver spillebutik, legetøjsforretning eller boghandel.

Talkombinationer

Enere - Her gælder det om at slå så mange etter, som muligt på 3 kast.
Toere - Her gælder det om at slå så mange toere, som muligt på 3 kast.
Treere - Her gælder det om at slå så mange treere, som muligt på 3 kast.
Firere - Her gælder det om at slå så mange firere, som muligt på 3 kast.
Femmere - Her gælder det om at slå så mange femmere, som muligt på 3 kast.
Seksere - Her gælder det om at slå så mange seksere, som muligt på 3 kast.
Yatzy - Hvis der er en spiller, som
Sum - det siger sig næsten af sig selv. Summen af de tal eller det vi opnåede at samle af kombinationer.
 


Sådan vinder man yatzy

Hvis man efter de tre kast ikke har fået et slag, der matcher nogen kombination, skal spilleren skriver nul eller sæt en streg ved en valgfri kombination. 1. gang en deltager efter 3 forsøg ikke har opnået en brugbar kombination, så må deltageren skrive slaget på chancen. Det vil sige at deltageren tæller øjene på alle tegningen og lægger dem sammen. Resutaten skrives i det tomme felt udfor chancen. Hver slag giver nemlig de point, som talkombinationen viser tilsammen. Den der har flest point, når spillet er slut, vinder og kan kåres som Yatzy-mester.
 

Siden er opdateret den 29-12-2022