Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Titel: Mus en sjov og hurtig lille leg

Kategori: Leg og sjov - Lege - Mus

Beskrivelse: Mus spilles eller leges gerne omkring jul, Grunden er at det for det meste anvendes pebernødder. Men det kan spille eller leges året rundt.

 

Der skal bruges:

1 bord, pebernødder eller småkager eller nødder eller rosiner eller slik. Det kan være hvad som helst, men helst noget lokkende.

Obs! Der er en grund til at vi gør det op til jul og med pebernødder. Pebernødder kan købes en stor pose og der indeholder rigtig mange pebernødder. Der vil hurtigt forsvinde nogle småkager, nødder eller slik. Rosiner kan ligeledes købes ind i store mængder til billig penge. Det kan måske være en god ide at mor og far ser hvad legen går ud på og hvad der spilles med.

Alternativt kan der startes med at lægge 10 spillekort op på bordet og derefter de 10 produkter der spilles om ovenpå.

Antal deltager:

2 deltager

Udgangspunktet


På spillebordet lægger vi nu 10 pebernødder, småkager, rosiner, nødder eller slik. Det kan som sagt være hvad som helst.

Spilleregler

Nu lægges eks. 10 eksempelvis pebernødder op på bordet. Den ene deltager får en betænkningstid. Denne tid bruger han/hun på at finde ud af hvilken pebernød af dem som ligger på bordet, som skal være mus. Når det er gjort – melder han klar. Så skal modspilleren prøve at finde musen. Det gør han ved at fjerne pebernødderne 1 efter 1 indtil han/hun vil til at tage musen. Så bliver der råbt MUS og spillet stopper.

Så er det den anden spillers tur. Ligeledes skal han fjerne pebernødder til der bliver sagt MUS.

Den spiller der så har fået flest pebernødder har vundet.

Alternativt

Det kan måske være svært at holde fokus på hvor musen er i det modstanderen hele tiden fjerner en pebernød. For bedre at holde styr på det kan du evt. starte med at lægge 10 spillekort op på bordet. Så er det ingen problemer med at holde øje med hvor musen er.

Der kan måske også spilles om tændstikker, hvortil deltagerne får point efter hvert spil. Den som har flest point når spillet eller legen er færdig og der vel at bemærke er spillet lige mange gange.

Alternativt så kan der igen spilles som ovenstående om point men måske sættes et mål der eksempelvis hedder 50 point eller mere. Den spiller der først når de 50 point har vundet. Præmien så være et stykke kage.

Siden er opdateret den 13-01-2023