Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Abrikoser - eksotiske abrikoser og deres anvendelsesmuligheder

Søger du efter oplysninger om abrikoser? Her finder du en generel information om abrikoser, sæsonvarer, smag, udseende samt deres muligheder for anvendelse.

 

Oprindelse og dyrkning

Hjemmehørende i Kina, men produceres i det meste af Tyrkiet.
Abrikostræer kan gro eller dyrkes i de danske haver. 
Erhvervmæssig er der ingen der dyrker abrikoser i Danmark. Grunden er nok at der er stor risiko for frostskader, da blomstringen sker meget tidligt. 
 

Import

De plukkes umodne og modnes derved under transporten. På grund af dette, så mister frugten lidt af sin smag og aroma. 
 

Sæsonvare

Maj, juni, juli og August

Når vi taler sæsonvare, så er det den tid i løbet af året, frugten er billigst. 
 

Hos dagligvare butikken

I butikken finder du:

Smag og udseende

De minder lidt om ferskner, da de også har en dunede overflade. 
 

Modning

For at få abrikoser til at modnes, så er det nemmest at ligge dem i en papirspose ved stuetemperatur. Vigtig at de ikke lægger direkte i sollys.
 

Klargøring før brug

Skylles, halveres og stenen fjernes. 

Det er bedst at smide stenen væk. Inde i stenen er der en kerne, som minder om mandel. Den er giftig, hvis vi ikke behandler den korrekt. 
Giftlinjen fraråder - anvendelse af abrikoskerner i større mængder end 6 kerner, men da den giftlige del kan varierer fra træ til træ. Rådet er at smid stenen væk.  

Anvendelse

Kan blandt andet anvendes i

Opbevaring

Opbevares bedst i køleskab. 
Ved 00 C og 90% relativ fugtighed kan abrikoser opbevares i løs vægt i 1-2 uger
med emballage 3-5 dage. 
 

Holbarhed

5-7 dag ved 4-6 grader.
 

Frysning

Ja, og gerne i halve uden sten. Evt. flås. Kan fryses med eller uden sukker. Kan også fryses med eller uden overhældes med lage.   


Konserveringsformer

Kilde: 

viden om mad
Råvareguiden
Mad og venner
Giftlinjen




 

Siden er opdateret den 17-01-2021