Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Tørrede halve abrikoser snacks, hjemmelavet

 

Elsker du at spise tørrede abrikoser som snacks, så kunne det være en sjovt selv at lave dem. Du finder opskriften på hjemmelavet tørrede abrikoser. 

 

Vigtig!

Det er vigtig kun at bruge de der er helt modne og ubeskadige frugt. 

Opskrift på Tørrede abrikoser i ovn

  1. Start med at halver abrikoserne og fjern stenen. 
  2. Tænd ovnen og sæt den på 700 C. 
  3.  Læg nu de halve abrikoser på bageplade, med skærefladen opad. For at fugten kan slippe væk, skal du stille ovndøren på klem. 
  4. Bag abrikoserne i ca. 1 døgn eller ca. 20 timer. 
  5. Mærk på frugten. Du kan både mærke og smage, om konsistensen er den rette, eller om det er nødvendigt at frugterne skal tørres i længere tid.
  6. Tag frugten ud af ovnen og lad den køle af. Kun kort tid, da de ikke skal suge for meget af fugten i luften til sig. 
  7. Så snart frugterne er tørre nok, skal de hældes på et lufttæt glas. 
  8. Stil nu glassene mørkt og køligt. Så bevarer de smagen og udseendet bedst. 
  9. Hold øje med frugten de første 2 døgn, efter at de er kommet på glas. Begynder der at dannes fugt på indersiden, er frugterne ikke tørret nok, og så skal de straks tages ud og tørres mere, så de ikke kommer til at mugne. 

Alternativ

Alternativ frugt som også kan tørres i ovnen på samme temperatur.
 

Holdbarhed

 

Tips!

Fyld ovnen op med frugt. Tiden er den samme, men det energimæssige godt at få mest muligt ud af det. 

Opskrift på hjemmelavede tørrede Blommer
Opskrifter på hjemmelavede tørrede figner

 

Siden er opdateret den 30-04-2020