Titel: Hjemmelavet kogt Blomkålsris
Kategori: Mad og drikke - Tilbehør - Grønsager - Blomkål - Blomkålsris, Kogt
Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du opskriften på hjemmelavet kogt Blomkålsris.
Antal personer
4 personerIngredienser:
1 stort blomkål eller 2 mindre blomkål5 dl kold vand
smag til med salt
Fremgangsmåde
- Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålen.
- Del så blomkålshovedet eller begge blomkål i 4 stykker.
- Riv nu hver blomkålsstykke på den grove side af et almindeligt rivejern.
- Kom det revne blomkål i en skål, der kan tåle kogende vand eventuelt i en gryde.
- Kog nu noget vand og hæld det over blomkålsrisen - så det dækker.
- Lad det står i ca. 30 sekunder, og hæld derefter blomkålsrisene i et dørslag, så vandet løber væk.
- Giv det lidt salt og server det straks.
Alternativer
Før servering kan der eventuelt blandes 150-200 gram fine ærter i blomkålsrisen.Alternativt er naturligvis at købe blomkålsris på frost.