Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Hjemmelavet kogt Blomkålsris

Kategori: Madopskrifter - Tilbehør - Blomkål - opskrifter

Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du opskriften på hjemmelavet kogt Blomkålsris.

 

Antal personerBlomkål kan købes i disse farver

4 personer
 

Ingredienser:

1 stort blomkål eller 2 mindre blomkål
5 dl kold vand
smag til med salt
 

Fremgangsmåde

  1. Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålen.
  2. Del så blomkålshovedet eller begge blomkål i 4 stykker. 
  3. Riv nu hver blomkålsstykke på den grove side af et almindeligt rivejern. 
  4. Kom det revne blomkål i en skål, der kan tåle kogende vand eventuelt i en gryde.
  5. Kog nu noget vand og hæld det over blomkålsrisen - så det dækker.
  6. Lad det står i ca. 30 sekunder, og hæld derefter blomkålsrisene i et dørslag, så vandet løber væk. 
  7. Giv det lidt salt og server det straks.   

Alternativer

Før servering kan der eventuelt blandes 150-200 gram fine ærter i blomkålsrisen.  
Alternativt er naturligvis at købe blomkålsris på frost. 
 

Siden er opdateret den 10-05-2021