Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Hjemmelavet pandestegt Blomkålsris med hvidløg og persille

Kategori: Mad og drikke - Tilbehør - Grønsager - Blomkål - Pandestegt Blomkålsris med hvidløg og persille

Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du opskriften på hjemmelavet pandestegt Blomkålsris med hvidløg og persille.

 

Antal personerBlomkål kan købes i disse farver

4 personer
 

Ingredienser:

1 stort blomkål eller 2 mindre blomkål
2 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
2 spiseskefulde citronsaft
2 bundt frisk persille
 

Fremgangsmåde

  1. Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålen.
  2. Del så blomkålshovedet eller begge blomkål i 4 stykker. 
  3. Riv nu hver blomkålsstykke på den grove side af et almindeligt rivejern. 
  4. Klip persillen af i toppen af potten. Stilkene fjernes så meget som muligt.
  5. Vask og skyl persillen. 
  6. Varm olivenolien på en middelvarm pande og tilsæt finthakket hvidløg. Steg hvidløgene ca. 1 min. 
  7. Bland citronsaft sammen med blomkålsrisene. Svits blandingen nu i 10 minutter. Blomkålsrisene omrøres under stegningen. 
  8. Tilsidst krydres der med salt og peber. 
  9. Lige før serveringen blandes friskhakkede persille ned i blomkålsrisene. 

Alternativer

Forårsløg kan erstatte hvidløg. 
Koriander kan erstatte persille. 
Alternativt er naturligvis at købe blomkålsris på frost. 

Siden er opdateret den 08-08-2024