Titel: Hjemmelavet pandestegt Blomkålsris med hvidløg og persille
Kategori: Mad og drikke - Tilbehør - Grønsager - Blomkål - Pandestegt Blomkålsris med hvidløg og persille
Beskrivelse: Her på Kreatit.dk finder du opskriften på hjemmelavet pandestegt Blomkålsris med hvidløg og persille.
Antal personer
4 personerIngredienser:
1 stort blomkål eller 2 mindre blomkål2 spiseskefulde olivenolie
1 fed hvidløg
2 spiseskefulde citronsaft
2 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
- Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålen.
- Del så blomkålshovedet eller begge blomkål i 4 stykker.
- Riv nu hver blomkålsstykke på den grove side af et almindeligt rivejern.
- Klip persillen af i toppen af potten. Stilkene fjernes så meget som muligt.
- Vask og skyl persillen.
- Varm olivenolien på en middelvarm pande og tilsæt finthakket hvidløg. Steg hvidløgene ca. 1 min.
- Bland citronsaft sammen med blomkålsrisene. Svits blandingen nu i 10 minutter. Blomkålsrisene omrøres under stegningen.
- Tilsidst krydres der med salt og peber.
- Lige før serveringen blandes friskhakkede persille ned i blomkålsrisene.
Alternativer
Forårsløg kan erstatte hvidløg.Koriander kan erstatte persille.
Alternativt er naturligvis at købe blomkålsris på frost.