Titel: Opskrift på hjemmelavet blomkålsgratin.
Kategori: Mad og drikke - Tilbehør - Grønsager - Blomkål - Blomkålsgratin
Beskrivelse: Søger du opskrift på en hjemmelavet Blomkålsgratin. Så kan du finde en opskrift her på Kreatit.dk.
Antal personer
4 personerIngredienser:
500 gram blomkål eller 2 stk. af 250 gram blomkål30 gram smør
2 spiseskefuld hvedemel
3 dl mælk
4 stk. æg
50 gram parmesan
0,5 dl rasp
1 knivspids muskatnød, friskrevet
salt
sort peber
1 spiseskefuld smør til formen
Smør
Fremgangsmåde
- Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålen.
- Del så blomkålshovedet eller begge blomkål i buketter.
- Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i.
- Pisk mælk i saucen, mens den koges godt igennem
- Smag til med muskatnød, salt og peber.
- Tilsæt eventuelt mere mælk, hvis det er nødvendigt for konsistensen.
- Sluk for varmen og tag gryden af varmen.
- Del æggene og rør æggeblommerne og parmesan i saucen.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i saucen.
- Derys rasp i bunden af en smurt ovnfast fad og kom halvdelen af saucen i, derefter alle de rå blomkålsbuketter og tilsidst resten af saucen.
- Drys resteb af raspen over. Fordel x-antal smørklatter ovenpå raspen og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.
Tips.
Åben først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gratinen ellers kan rsisikere at falde sammen.
Tjek med et trægrillspyd om retten er færdig eller skal have lidt mere i form af 2-5 minutter mere.