Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Opskrift på hjemmelavet blomkålsgratin.

Kategori: Mad og drikke - Tilbehør - Grønsager - Blomkål - Blomkålsgratin

Beskrivelse: Søger du opskrift på en hjemmelavet Blomkålsgratin. Så kan du finde en opskrift her på Kreatit.dk.


Antal personerBlomkål kan købes i disse farver

4 personer
 

Ingredienser:

500 gram blomkål eller 2 stk. af 250 gram blomkål
30 gram smør
2 spiseskefuld hvedemel
3 dl mælk
4 stk. æg
50 gram parmesan
0,5 dl rasp
1 knivspids muskatnød, friskrevet
salt
sort peber
1 spiseskefuld smør til formen
Smør
 

Fremgangsmåde

  1. Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålen.
  2. Del så blomkålshovedet eller begge blomkål i buketter. 
  3. Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i. 
  4. Pisk mælk i saucen, mens den koges godt igennem
  5. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  6. Tilsæt eventuelt mere mælk, hvis det er nødvendigt for konsistensen. 
  7. Sluk for varmen og tag gryden af varmen. 
  8. Del æggene og rør æggeblommerne og parmesan i saucen. 
  9. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i saucen. 
  10. Derys rasp i bunden af en smurt ovnfast fad og kom halvdelen af saucen i, derefter alle de rå blomkålsbuketter og tilsidst resten af saucen. 
  11. Drys resteb af raspen over. Fordel x-antal smørklatter ovenpå raspen og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter.    

Tips.

Åben først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gratinen ellers kan rsisikere at falde sammen. 
Tjek med et trægrillspyd om retten er færdig eller skal have lidt mere i form af 2-5 minutter mere. 


Alternativer


 

Siden er opdateret den 08-08-2024