Titel: Boller
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Boller
Beskrivelse: Boller er et stykke bagværk som er i størrelse mellem en knyttet barne- og voksen-hånd.
Boller er "portionsopdelt brød", let at have med.
Boller erstatter tilnærmestvis en skive franskbrød eller flytes til aftensmaden.
Ingredienser
Ingredienserne består hovedsalig af:
- mel (hovedsalig hvedemel)
- lunken mælk eller vand
- Gær
- Salt
Anvendelse
Morgenmad | Boller i forbindelse med morgenmad, kommer vi typisk til at tænke på rundstykker. |
Formiddagssnacks | Bolle som børnene kan spise om formiddagen, hvis de er sulten og kan ikke vente til at spise madpakken. |
Bunch | Måske serveres der 2 slags. En rundstyklignende bolle og en grovbolle. |
Frokost eller madpakken | Her vil bollen nok være lidt mere grov bolle, hvortil vi gerne kommer pålæg på. |
Eftermiddags kaffe eller Aftenkafe | Serveres ofte kun med smør på |
Eftermiddagssnacks | Grov bolle som børn typisk vil spise som et mellemmåltid, når de kommer sulten hjem fra skole eller mens de venter på at mor eller far kommer og henter dem. |
Aftensmaden |
Tilbehør til suppe, eller salat En anden form for bolle kan være burgerbollen med enten en bøf eller pull pork. |