Titel: Butterdej
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Butterdej
Beskrivelse: Her finder du opskriften på en butterdej.
Ingredienser
250 g hvedemel (højt proteinindhold)
50 g smør
en knsp fint salt
1-2 tsk eddike eller citronsaft
1-1½ dl vand
til udrulning
200 g smør kold
ca. 150 g mel (højt proteinindhold)
Fremgangsmåde
- Mel og smør smuldres.
- Tilsæt salt og citronsaft.
- Blandingen samles med vand til det får en blød og elastisk konsistens. Der skla ikke æmeget.
- Dejen lægges til hvile i køleskabet i 15 min.
- Smøret skal bearbejdes. Giv det nogle tørre tæsk med rullepinden eller kagerullen
- drys med en del af melet, så ikke smøret klister til bord eller rullepind. Det skal have en blød og smidig konsistens elleres kan det ikke rulles ud med dejen.
- Form 2 lige store flader firkanter med ører af henholdsvis dejen og smørret.
- Læg nu smørret ovenpå dejen. Pak smørret ind i dejen.
- Pakken vendes om og rulles ud i rigeligt mel.
- Rul til noget der er 3 gange så langt, som det er bredt.
- Så foldes dejen sammen igen, vendes om og rulles igen. Husk ikke at punktere pakken.
- 4 gangen skal vi folde og rulle. Husk at holde bord og rulle godt støvet ind i mel hele tiden.
- Dejen er klar til brug efter endnu en hviletur i køleskabet eller fryser. Den kan tåle at hvile op til 2 dage i køleskabet.
Anvendelse
Bruges til kager, indbagt eller til bunden af en tomattærte.
OBS. Det er meget billigere at købe færdig butterdej.