Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Butterdej

Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Butterdej
Beskrivelse: Her finder du opskriften på en butterdej.Butterdej

Ingredienser

250 g hvedemel (højt proteinindhold)

50 g smør

en knsp fint salt

1-2 tsk eddike eller citronsaft

1-1½ dl vand

til udrulning

200 g smør kold

ca. 150 g mel (højt proteinindhold)

Fremgangsmåde

  1.  Mel og smør smuldres.
  2. Tilsæt salt og citronsaft.
  3. Blandingen samles med vand til det får en blød og elastisk konsistens. Der skla ikke æmeget.
  4. Dejen lægges til hvile i køleskabet i 15 min. 
  5. Smøret skal bearbejdes. Giv det nogle tørre tæsk med rullepinden eller kagerullen
  6. drys med en del af melet, så ikke smøret klister til bord eller rullepind. Det skal have en blød og smidig konsistens elleres kan det ikke rulles ud med dejen.
  7. Form 2 lige store flader firkanter med ører af henholdsvis dejen og smørret.
  8. Læg nu smørret ovenpå dejen. Pak smørret ind i dejen.
  9. Pakken vendes om og rulles ud i rigeligt mel.
  10. Rul til noget der er 3 gange så langt, som det er bredt.
  11. Så foldes dejen sammen igen, vendes om og rulles igen. Husk ikke at punktere pakken.
  12. 4 gangen skal vi folde og rulle. Husk at holde bord og rulle godt støvet ind i mel hele tiden.
  13. Dejen er klar til brug efter endnu en hviletur i køleskabet eller fryser. Den kan tåle at hvile op til 2 dage i køleskabet.

Anvendelse

Bruges til kager, indbagt eller til bunden af en tomattærte.

OBS. Det er meget billigere at købe færdig butterdej.

 

Siden er opdateret den 26-12-2022