Titel: Cannelloni med spinat og ricotta
Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Italiensk - Cannelloni med spinat og ricotta
Beskrivelse: Søger du efter en opskrift på Cannelloni, her finder du en italiensk inspireret opskrift på Cannelloni med spinat og ricotta.Ingredienser
Tomatsauce2 stk. løg - finthakket
2 fed hvidløg - finthakket
1 spsk olivenolie
1 ds tomater - hakkede (400 g)
3 stængler - frisk timian
1 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
lidt salt og peber
Spinat og ricotta mix
200 g spinat - frisk eller frossen
3 spsk pinjekerner - grofthakkede
1 spsk olivenolie
250 g ricotta
2 æg
salt og peber friskkværnet
lidt drys muskatnød evt. revet
8 stk. Cannelloni-pastaruller eller 8 stk. friske lasagneplader
50 g paramasan, friskrevet
125 g frisk mozzarella
salt og peber
1 håndfuld frisk basilkum
1 spsk smør til formen
Tilbehør
Revet parmesan
Finthakket frisk basilikum
Fremgangsmåde
Tomatsauce:
- Varm olien op og kom løg og hvidløg i gryden med olie
- Sauter dem til de er klare.
- Tilsæt hakkede tomater og timian
- Lad saucen simre i 15-30 min
- Smag saucen til med æblecidereddike, sukker samt salt og peber.
- Varm olie op i til middelvarme
- Rist pinjekernerne let
- Tilsæt spinaten.
- Rør i den med jævne mellemrum til spinaten falder sammen
- Rør ricotta og æg godt sammen
- Tilsæt ricotta og æggemassen spinaten med de ristede pinjekerner
- Smag til med salt og peber samt lidt fintrevet muskatnød.
- Smør et ovnfast fad med smør
- Fordel halvdelen af tomatsaucen i den smurte ovnfaste fad
- Fyld Cannelloni-pastarullerne med spinat- og ricotta mixet
- læg dem på en lang række ovenpå tomatsaucen.
- Kom resten af tomatsaucen over
- Fordel mozzarella og basilikum over til sidst.
- Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 min.
- Server med revet parmesan og finthakket basilikum
- Smør et ovnfast fad med smør
- Fordel halvdelen af tomatsaucen i den smurte ovnfaste fad
- Skær 8 stykker lasagneplader over på midten.
- Læg halvdelen på en lang række ovenpå tomatsaucen.
- Fodel fyldet bestående af spinat- og ricotta mixet på lasagneplader
- Læg den anden halvdel ovenpå
- Kom resten af tomatsaucen over
- Fordel mozzarella og basilikum over til sidst.
- Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 min.
- Server med revet parmesan og finthakket basilikum