Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Cannelloni med spinat og ricotta

Kategori: Mad og drikke - Madopskrifter - Italiensk - Cannelloni med spinat og ricotta

Beskrivelse: Søger du efter en opskrift på Cannelloni, her finder du en italiensk inspireret opskrift på Cannelloni med spinat og ricotta. 
 

Ingredienser

Tomatsauce
2 stk.     løg                - finthakket
2 fed     hvidløg         - finthakket
1 spsk olivenolie

1 ds    tomater        - hakkede (400 g)
3 stængler              -  frisk timian

1 spsk æblecidereddike
1 tsk    sukker
lidt salt og peber

Spinat og ricotta mix
200 g spinat    - frisk eller frossen
3 spsk pinjekerner     - grofthakkede
1 spsk olivenolie

250 g ricotta
2 æg

salt og peber friskkværnet
lidt drys muskatnød evt. revet

8 stk. Cannelloni-pastaruller eller 8 stk. friske lasagneplader
50 g paramasan, friskrevet
125 g frisk mozzarella
salt og peber
1 håndfuld frisk basilkum
1 spsk smør til formen

Tilbehør
Revet parmesan
Finthakket frisk basilikum
 

Fremgangsmåde


Tomatsauce:
  1. Varm olien op og kom løg og hvidløg i gryden med olie
  2. Sauter dem til de er klare.
  3. Tilsæt hakkede tomater og timian
  4. Lad saucen simre i 15-30 min
  5. Smag saucen til med æblecidereddike, sukker samt salt og peber. 
Spinat og ricotta mix
  1. Varm olie op i til middelvarme
  2. Rist pinjekernerne let
  3. Tilsæt spinaten.
  4. Rør i den med jævne mellemrum til spinaten falder sammen
  5. Rør ricotta og æg godt sammen
  6. Tilsæt ricotta og æggemassen spinaten med de ristede pinjekerner
  7. Smag til med salt og peber samt lidt fintrevet muskatnød.
Samle nu retten med Canneloni-pastarullerne
  1. Smør et ovnfast fad med smør
  2. Fordel halvdelen af tomatsaucen i den smurte ovnfaste fad
  3. Fyld Cannelloni-pastarullerne med spinat- og ricotta mixet
  4. læg dem på en lang række ovenpå tomatsaucen.
  5. Kom resten af tomatsaucen over
  6. Fordel mozzarella og basilikum over til sidst. 
  7. Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 min. 
  8. Server med revet parmesan og finthakket basilikum 
Samle nu retten med friske lasagneplader
  1. Smør et ovnfast fad med smør
  2. Fordel halvdelen af tomatsaucen i den smurte ovnfaste fad
  3. Skær 8 stykker lasagneplader over på midten. 
  4. Læg halvdelen på en lang række ovenpå tomatsaucen.
  5. Fodel fyldet bestående af spinat- og ricotta mixet på lasagneplader
  6. Læg den anden halvdel ovenpå
  7. Kom resten af tomatsaucen over
  8. Fordel mozzarella og basilikum over til sidst. 
  9. Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 min. 
  10. Server med revet parmesan og finthakket basilikum 

 

Siden er opdateret den 08-08-2024