Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Opskrift på chokoladekage med knasende kokossirup

Kategori: Bagning - Bradepandekage

Beskrivelse: Søger du en opskrift på chokoladekagen? Her på Kreatit.dk finder du opskriften på en chokoladekage med knasende kokossirup.

 

Antal personer

Denne skær- eller bradepandekage kan blive til mange personer. 
Antallet 
Min. 20 personer.  Det kommer helt an på hvor store stykker kagen bliver skåret på. 3 x 10 cm = 20 stykker. 

 

Ingredienser

Kagedejen:

150 g smør eller margarine
4 stk æg
350 g sukker
5 spsk kakaopulver
2 tsk. vanilijesukker
160 g hvedemel
1 knivspids salt

Kokossirup 

180 g kokosmel
170 g sukker
1,5 dl piskefløde
1 dl lys sirup
75 g smør

Fremgangsmåde

  1.  Smelt smørret
  2. Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
  3. Tilsæt det smeltede smør til æggesnapsen (æg og sukkerblandet).
  4. Bland alle de tørre ingredienser forsigtigt i dejen.
  5. Fordel dejen i en bageform (ca. 22 x 34 cm).
  6. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 15 min.
Kokossiruppen
  1. Kog smør, sirup og sukker op. 
  2. Tilsæt fløden og til sidst tilsættes kokosmelet.
  3. Tag kagen ud af ovnen og kom kokossiruppen over kagen.
  4. Bag kagen i yderligere 10 min. ved 200 grader.

Siden er opdateret den 10-02-2021