Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Her finder du generelt noget om "Det 3. krydderi". 

Kategori: Madopskrifter - Generelt - Ingredienser - Krydderier - Det 3. krydderi

Beskrivelse: Søger du noget generelt oplysninger om "Det 3. krydderi"? Det finder du her på Kreatit.dk.

Generelt

Det 3. krydderi tilsættes som smagsforstærkere - E620-640. 
Det bliver også kaldet for (glutamat, Mononatriumglutamat, MNG eller Natriumsalt af glutaminssyre). 
 

Rent krydderi eller sammensat krydderi

 

Sundheds egenskaber


Sundhedsegenskaberne er faktisk meget dårlige. Det vil sige "Det 3. krydderi" er bedst ikke at komme i maden. 
Grunden er at det overstimulere dine celler i en sådan grad at du kan få en lang række følgevirkninger så som:

Oprindelse

I 1908 belv det 3. krydderi opfundet af Japaneren Kikunae Ikeada. Han identificrede denne smagsforstærkende stof i havtang. På et labytorium fik han skab det syntetiske tilsætningsstof "Det 3. krydderi". Sammen med en partner startede han et firma, der i dag er verdens største producent af dette krydderi. 

Med dette produkt skabte de et ukendt 5. smagsoplevelse Umami. 

Produktform

Det 3. krydderi kan købes som brevform eller i et almindelig krydderiglas. 
 

Så køber vi

Vi køber det i brevform eller på glas. 
 

Næringsindhold i "Det 3. Krydderi"

 

Anvendelsesmuligheder

Det 3. krydderi bliver tilsat tusindvis af de fødevarer du og din familie spiser jævnligt. Det bliver anvendt i dåsesupper, bagværk, kødprodukter, salatdressinger, frosne middagsretter osv. 
 

Sæson

 

Opbevaring

Siden er opdateret den 13-02-2021