Titel: Filo dej
Kategori: Mad og drikke - Bageopskrifter - Filo dej
Beskrivelse: Her finder du opskriften på en Filo dej.
Filo dej er store, meget tynde og fedtfattige dejplader.
Ingredienser
125 g hvedemel
5 spsk Olie
6,25 dl Vand
lidt salt
2 spsk eddike
Fremgangsmåde
- Gem noget af melet til bordet, hvor du ruller dejen ud.
- Bland de resterende ingredienser sammen. Olie og melet først.
- Ælt det godt og lav en bolle af dejen.
- Lad dejen hvile ca. 1 time et køligt sted.
- Rul dejen ud på et bord med resten af melet. Rul dejen tynd ud.
Anvendelse
Filo dej bruges til tærter, forårsruller, samosas, strudel, baklava eller til indbagte retter med eks. fisk.
Filo dejen er skrøbelig og knækker let, hvis den tørrer ud. Du kan holde dejen frisk og fugtig ved at lægge et fugtigt viskestykke over, mens du arbejder.
Filo dejen med fordel pensles med lidt olie eller smør før bagning i ovn. Resultat vil være et sprødt og gyldent udtryk.
Filo dejen kan erstatte butterdejen.