Titel: Grill - mad på grill
Kategori: Mad og drikke - Mad på grill
Beskrivelse: Her på KREATIT.DK finder du stegemetoder og grillmetoder til kuglegrill.
Stegetider
Ribbensteg | 1,5-1,75 kg. | 55-75 min. | |
Kamsteg | 1,75-2,5 kg. | 75-90 min. | |
And, hel uden fyld | 2-2,5 kg. | 95-120 min. | |
Gås, hel uden fyld | 4,5-6,5 kg. | 160-190 min. | |
Kalkun, hel uden fyld | 3,5-4,5 kg. | 130-160 min. | |
Kalkun, hel uden fyld | 4,5-6,5 kg. | 160-190 min. | |
Kokketip: Beregn som tommelfingerregel 11-13 min. i grillen pr. 450 g. ved en kalkun |
Grillmetoder
Indirekte grillmetode kuglegrill
Hvad:
And, Flæskesteg, hamburgerryg, ribbensteg, kalkun eller gås.
Hvorfor
Metoden er god til større stykker kød eller kød der skal længere tid på grillen. Hvis du vælger stegeholder er metoden også god.
Hvordan
Briketter/kul: Indirekte varme går i sin enkelthed ud på at fordele briketter eller grillkul fordeles i hver side af kulristen med mange briketter i hver side. I midten sættes drypbakken eller vandbakken. Ovenover på risten ligges stegen.
Cirkulær grillmetode kuglegrill
Hvad
And, flæskesteg, skinke, hamburgerryg, ribbensteg, kalkun eller gås.
Også velegnet til pebernødder, udstikskager og andre småkager.
Hvorfor
Fordelen ved cirkulær varme er, at den giver jævn varme til det, der skal på grillen.
Cirkulær varme er også god, når du griller pebernødder, udstikskager eller andre gulegodter, fordi dit bagværk bliver sprøde og ikke brændt i bunden.
Hvordan
Briketter eller kul: læg de varme briketter på kulristen i en ring hele vejen rundt langs kanten af grillen.
Husk drypbakken skal pladseres i midten på kulristen. Fjerkræ eller svin lige over drypbakken på risten.